post image

Experten: Kan tvings sälja Bellingham billigt

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-04
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt en brittisk finansexpert så kan Manchester United, Borussia Dortmund, Chelsea eller annan intressent köpa Jude Bellingham till ett reducerat pris.

Coronakrisen slår hårt mot många, inklusive alla fotbollsklubbar. Men de rika klubbarna klarar sig givetvis bättre än de klubbar som redan innan krisen hade ekonomiska svårigheter eller mindre klubbar som inte har samma uthållighet att bära kostnaderna när intäkterna uteblir.
Krisen kommer på olika sätt att påverka transfermarknaden. Bl.a förväntas transfersummor sjunka. Och klubbar med god ekonomi kan enligt finansexperten Kieran Maguire göra kap när man förhandlar om spelare med klubbar i knipa.
”Det förekom en rapport som publicerades i Schweiz i förra veckan av en av deras analysorganisationer och de menade att värdet på transfermarknaden kan falla med omkring 28%. Jag tror inte det kommer bli problematiskt för klubbar som är i en relativt stark position, men tittar vi nedåt i ligasystemen så är Birmingham ett lag som haft problem med ekonomin.”
”Vi känner till deras FFP-straff förra säsongen och de är i en period då de granskas av EFL. De kommer behöva pengar för att överleva. De har ägare baserade i Asien men vi vet inte riktigt hur deras företag går just nu. Så det kan finnas en möjlighet för en köpande klubb att köpa en spelare som Jude Bellingham till ett reducerat pris.”

Källa: MEN, Sky Sports

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen