post image

Everton vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-01
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en tuff match på Goodison Park så fick United och Everton dela på poängen, efter två målvaktstabbar där De Geas var den grövre av dem. United räddades av gong-gongen i slutet när VAR dömde bort Calvert-Lewins mål som styrts in via Maguire, då en sittande Sigurdsson bedömdes vara offside. Rutinmässigt nog misslyckades United att kapitalisera på konkurrenternas poängtapp.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – Fred, Matic, McTominay – Bruno – Greenwood, Martial

United bänk: Romero, Bailly, Williams, Mata, Lingard, Pereira, Ighalo

Everton XI: Pickford – Coleman (c), Keane, Holgate, Baines – Walcott, Davies, Gomes, Sigurdsson – Calvert-Lewin, Richarlison

Everton bänk: Virginia, Delph, Mina, Iwobi, Sidibé, Bernard, Kean

Domare: Chris Kavanagh

Inför: Ole gjorde fem ändringar från Brugge-matchen; James missade pga en småskada, men Martial var tillbaka. I övrigt så droppade Romero, Bailly, Mata och Ighalo till bänken när De Gea, Lindelöf, Matic och Greenwood klev in.

Första: Hemmalaget sparkade igång matchen på Goodison Park, och det tog bara tre minuter för dem att skicka in matchens första mål, då De Gea tog för lång tid på sig med att sparka bort en boll, så han skickade den rakt på en täckande Calvert-Lewin och in i mål till 1-0.

En knapp minut senare så sprang sig Calvert-Lewin loss och fick iväg ett avslut som De Gea precis kunde styra utanför bortre stolpen. I 6e minuten, i andra änden av planen, så drog Matic till ett skott som gick i ribban.

Martial skickade ett skott utanför, och McTominay tvingade sen fram en låg räddning av Pickford som denne stötte rakt ut, där dock Keane kunde rensa. Fred ville sen ha en straff då hans skott blockerades med underarmen av Richarlison, men domare Kavanagh friade (förmodligen korrekt, då det var kropp bakom hand och avståndet var väldigt kort).

Efter en intensiv inledning så började det lugna ner sig lite efter kvarten spelad. I 26e minuten blev Coleman sittande med en lårskada och signalerade direkt för byte. Han vankade av och ersattes av Sidibé.

Kvitteringen kom i 31a minuten, då Matic spelade fram en boll till Bruno som hade stor yta och valde att gå på skott - han drog till ett wobblande sådant som slank under Pickfords utsträckta armar in till 1-1. Vilket nog rimligtvis fick noteras som 1-1 i målvaktstabbar också, även om De Geas var värre.

Richarlison blev liggande i 37e efter att Fred snuddat vid hans knä. Han kunde däremot fortsätta. Ett par minuter senare blev det bråkigt mellan Shaw och Davies efter en sen tackling av Calvert-Lewin mot Shaw. Det resulterade i att Shaw och Calvert-Lewin fick gult kort. Davies slapp undan, men fick istället ett nån minut senare när han kom in sent mot Matic.

Maguire blev fjärde man att syna ostskivan när han sprang ner Calvert-Lewin. I andra tilläggsminuten så försökte sig Richarlison på en språngnick på Baines inlägg, men han lyckades inte få den på mål.

När domare Kavanagh blåste av för pausvila så var ställningen oavgjord efter två målvaktstabbar. Halvleken var rätt jämn, och båda lagen såg anfallsvilliga ut.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så United kunde sparka igång andra halvlek, och den var inledningsvis tämligen händelselös. I 55e minuten åkte Lindelöf på gult kort när han fällde Calvert-Lewin vid straffområdeslinjen. Sigurdsson drog frisparken i stolpen.

I 61a minuten kontrade United på en djupledsboll, Greenwood spelade den till Martial, som dock fick se sitt avslut täckas till hörna. Ancelotti gjorde matchens första byte två minuter senare, då Walcott fick lämna plats för Bernard.

Calvert-Lewin tvingade fram en foträddning av De Gea nere vid ena stolpen i 69e, vilket gav en hörna åt Everton som Maguire kunde nickrensa. Strax därpå fick Fred gult kort för at ha bröstat upp mot domare Kavanagh efter att denne dömt frispark till Everton för hands - reprisbilderna visade dock att det inte var hands, olyckligt nog.

United gjorde i 72a ett dubbelbyte då Greenwood fick kliva av för Ighalo och McTominay för Mata. När Bruno testade avslut utifrån åtta minuter senare så hade Pickford inga problem med att plocka det låga skottet. Sidibé fick dessutom gult kort för att ha sprungit ut på planen igen utan domarens tillstånd, efter att han ramlat in i reklamskyltarna när han skulle slå ett inlägg och därmed behövde behandling.

Gomes bytters i 82a minuten ut för Kean - detta var Gomes första match på Goodison Park efter att han återvänt från benbrottet han råkade ut för i November. Everton fick en frispark nere vid kortlinjen två minuter senare, efter att Fred stämplat Davies (han hade lite tur att han inte fick ett andra gult där). Everton lyckades dock inte utnyttja frisparken.

Williams kom in för Martial i 89e. Strax därpå så kom United grymt nära att ta ledningen då Mata spelade fram Bruno, vars volley enhandsräddades av Pickford, och returen som avslutades av Ighalo foträddades precis till hörna av Pickford.

I 92a minuten fick Everton in bollen, De Gea foträddade ett skott som sen hamnade hos Calvert-Lewin, vars avslut styrdes på Maguires häl, och en sittande Sigurdsson drog undan benen så bollen kunde rulla in intill stolpen. Efter att ha konsulterat VAR så blåstes det dock bort för offside. Phew!

Domare Kvanagh blåste av för full tid precis efteråt, och lagen fick dela på poängen. Ancelotti hann dock snacka sig till ett rött kort när alla var framme för att skaka han med domaren.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 2 - En megatavla som gav Everton ledningen, gjorde sen några hyfsade räddningar. Men med en sån tavla blir det inte godkänt.

Wan-Bissaka: 2 - Övertygade inte åt något håll idag, såg seg ut. Verkade inte vilja vara i kontakt med bollen överhuvudtaget.

Lindelöf: 2 - Såg tveksam ut i för många lägen, hamnade på mellanhand en del och hade problem med både Calvert-Lewin och Richarlison.

Maguire: 4 - Bra defensiv insats, rensade bort varenda hörna. Nära att göra självmål med en oturlig styrning men räddades av gong-gongen.

Shaw: 3 - Stabil insats.

Fred: 3 - Stod för en okej första halvlek, men efter paus så tappade han tråden och började se trött ut, och började bli av med bollar i tid och otid.

Matic: 3 - Bra i första, mattades rejält i andra. Bristen på mobilitet märktes då.
McTominay: 3 - Kämpade på men hade lite problem, i andra så tappade han tråden precis som övriga.

Bruno: 4 - Bra passningsspel och skapade lite chanser, men led av bristen på bredd och yttrar. Satte ett fint mål även om det nog mest var en bjudning av Pickford.

Greenwood: 2 - I stort sett helt osynlig.

Martial: 2 - Spenderade nästan hela matchen i periferin, och hans avslutsförsök var mest ofarliga.

Mata: 2 - Skapade en chans, i övrigt så tappade han lika mycket boll som Fred. Inget klockrent inhopp.

Ighalo: 3 - Okej inhopp, kunde med lite tur ha gjort mål, men Pickford gjorde en bra räddning.

Williams: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 - Inte så mycket att säga om startelvan då alternativen var väldigt begränsade.

Summering: United och Everton utkämpade en rätt jämn batalj på Goodison Park, där hemmalaget fick ett tidigt ledningsmål inslaget med en fin rosett på från De Gea. United reagerade dock helt rätt på baklängesmålet och skapade en del efteråt.

Tyvärr var det också rätt tydligt att bristen på bredd störde en hel del - ytterbackarna var ovilliga att gå framåt, och både Fred och McTominay fick glida ut på kanterna och försöka göra något utan större framgång (vilket sen innebar en massa extra springande tillbaka in i mitten, där Matic inte hade rörelsen att täcka ordentligt). Att båda anfallarna var i bästa fall perifera, i sämsta fall helt frånvarande, hjälpte inte det heller.

Bruno var den enda kreativiteten man hade, och Maguire höll ihop en försvarslinje som i övrigt såg skakig ut - han såg dessutom till att rensa varenda hörna.

Man hade flyt med VAR igen, då Calvert-Lewins sena mål dömdes bort då Sigurdsson förmodligen bedömdes ha distraherat nog för att målet skulle dömas bort. Det är dock en väldigt tolkningsöppen regel, så det är ett domslut som lär diskuteras.

I och med resultatet så lyckades United, precis som vanligt, INTE kapitalisera på det faktum att Chelsea (tappade en ledning mot Bournemouth och lyckades precis fixa ett kryss) och Leicester (förlust mot Norwich) tappade poäng. Istället fick man se Wolves kliva upp på samma poäng (med fem plusmål färre) efter en imponerande bortavinst mot Spurs.

För United väntar nu en bortamatch mot Derby i FA-cupen på torsdag, innan man på söndagen spelar hemmaderby mot City i ligan.

Kommentarer till artikeln

18 KOMMENTARER

 1. Tyckte dock att Bruno slarvade en hel del med passningarna idag. Lite för svåra passningar gav han sig på som inte leder till något. Trots allt bra med X mot Everton borta, trodde på förlust idag. VAR är allt bra ibland. Bara typiskt att United tappar poäng när Chelsea gör det, men så har det varit under många säsonger tycker jag även när Ferguson tränade United.

  14
  7
  1. Mja, Bruno led som sagt av bristen på bredd/yttrar… med tanke på hur orörliga (och osynliga) Martial och Greenwood var så var hög svårighetsgrad på passningarna rätt nödvändigt.

   9
   8
   1. Jo absolut va det så men då kan du ju inte skriva bra passningspel för det var det ju inte. Där va dålig rörelse som du säger i uniteds yttrar så då chansade han med passningar som blev misslyckade.

    9
    3
    1. Jo, det var bra passningsspel oavsett – så bra som omständigheterna tillät? Eller tycker du att han borde ha fegspelat och slagit tvåmeterspassningar i sidled bara för att inte bli av med bollen istället? Han slog passningarna och försökte tvinga fram rörelse – det gick inte, men här väger intentionerna tyngre än resultatet. Man kan inte lasta passningsspelaren för att ingen orkar/klarar av att ta löpningarna för att göra nåt med bollen.

     9
     4
     1. Men då hade ju alla bra passningspel i United om du menar att oavsett om bollen går till rätt adress så är det bra passningar bara för dem är svåra att slå.. Får inte riktigt ihop hur du tänker ibland Felix.. Man kan ju inte bara slå svåra passningar o hoppas på att dem ska bli rätt, det får ju va lite tanke bakom det, o det tyckte jag inte han hade helt hundra idag.

      7
      4
 2. Ännu en katastrof insats av De Gea ! spelar ju ingen roll om han gör några hyfsade räddningar därefter då han redan orsakat ett baklängesmål inom första 5 min.
  Definitivt Falcao klass !!
  Från muss.e
  Faktum är att ingen målvakt i ligan har stått för fler misstag som lett till mål än David De Gea sedan starten av förra säsongen. Sju stycken kommer spanjoren upp i, vilket är flest tillsammans med Martin Dubravka och Bernd Leno.

  9
  6
  1. Och där måste vi ju samtidigt undra vad den statistiken faktiskt säger? Dubravka har ju varit en av säsongens bästa målvakter. Leno har räddad Arsenal rätt många gånger. Så att De Gea gjort lika många misstag som lett till mål som dem… vad säger den statistiken, egentligen?

   5
   6
 3. Börjar ledsna på Fred. Så sjukt många bolltapp och felpass att man får panik. Varenda gång vi ska kontra så går bollen till Fred och det slutar i 8/10 fall med kontring emot oss eller i bästa fall inkast till motståndarna. Har han levererat en enda avgörande passning den här säsongen som har direkt lett till mål? Kämpa och slita duger inte, särskilt inte när man spelar bredvid McTominay och Matic. Då måste man kunna bidra med mer.
  Jag tror helt ärligt att han skulle passa bättre som vänsterback än på ett centralt mittfält. Inläggsfoten såg vi idag till Greenwood och den verkar ju vassare än passningsfoten. Dessutom så får du ofta mer tid med bollen som ytterback och han är inte sämre än Shaw defensivt i ytterzon.

  4
  7
  1. Mct
   Lingard – Lindelöf – Maguire – Fred
   Matic – Bruno – Ighalo
   Garner – Greenwood – Rashford
   Om man ska döma det du har skrivit så vill du förmodligen ha en sån här startelva..
   Fred är given i mitten och han har varit en av våra bästa spelare den här säsongen.

   7
   7
   1. Det har Matic också varit på sistone. Men jag vill inte se någon av dem som ordinarie för det. Men om du vill spela EL varje år, varsågod. Eftersom du vill ha Mourinho så vet man ju att din ambition inte är högre.
    Och din totala oförmåga att vara rolig/göra narr av folk är pinsam. När sa jag att Scott ska stå i mål? Om du ska försöka håna folk, prova att använda dig av en relevant retorik som faktiskt gör att motståndaren fattar var hånet kommer ifrån.
    Trevlig kväll på dig käre vän och försök nu att svara utan svordomar och personliga påhopp, om det kan behaga herrn.

    3
    4
    1. Nu står det inte mellan EL och Fred här utan Fred har varit Uniteds överlägset bästa mittfältare de senaste tre månaderna. Klart mycket bättre än Matic. Så jag tycker du tagga ned lite Böje.

     9
     27
     1. Ellerhur Böje, Fred har utan tvekan varit Uniteds bästa, vad är det för skitsnack egentligen 🙂

      4
      39
   2. Du har aldrig sagt att MCT ska stå i mål, dock har du och dina polare flera gånger skrivit massa strunt om vart vissa spelare ska spela, tex Lingard som högerback, nu kommer du med Fred som vänsterback. MCT som målvakt var en överdrift från min sida men det är inte långt ifrån det ni faktiskt kommer med varje gång.
    Min ambition är att vi vinner allt man kan vinna och utmana om allt som går att utmana, med Mourinho vann vi titlar, vi hörs efter denna säsong och ser hur många OGS har vunnit.

    19
    2
 4. Vi tog inte chansen denna gång heller vi får nog inte hur många lägen som helst att på allvar kliva upp och hota Chelsea , City nästa behövs ett en par kanske tre ssnäpp upp för att vinna annars faller vi långt back igen är jag rädd för =/.

  0
  1
 5. Man får behålla fötterna på jorden. Vi spelade stundtals ut Everton på Goodison idag. I andra blev vi ”rädda” och trötta och vågade inte riktigt satsa allt framåt. Vissa spelare har för dålig rörelse, bollmottagning och passning. Helt sjukt vilket dråpligt mål vi släpper in efter bara några minuter. Men, detta laget kan vara på väg någonstans nu. In med 2-3 nya spelare som kommer in i laget och höjer det direkt. Vi kan inte bara förlita oss på att Bruno ska bära oss i varje match. Hoppas verkligen Rashford är tillbaka snart. Vi kommer dominera i Europa igen.

  4
  2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen