Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en tuff match på Goodison Park så fick United och Everton dela på poängen, efter två målvaktstabbar där De Geas var den grövre av dem. United räddades av gong-gongen i slutet när VAR dömde bort Calvert-Lewins mål som styrts in via Maguire, då en sittande Sigurdsson bedömdes vara offside. Rutinmässigt nog misslyckades United att kapitalisera på konkurrenternas poängtapp.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – Fred, Matic, McTominay – Bruno – Greenwood, Martial

United bänk: Romero, Bailly, Williams, Mata, Lingard, Pereira, Ighalo

Everton XI: Pickford – Coleman (c), Keane, Holgate, Baines – Walcott, Davies, Gomes, Sigurdsson – Calvert-Lewin, Richarlison

Everton bänk: Virginia, Delph, Mina, Iwobi, Sidibé, Bernard, Kean

Domare: Chris Kavanagh

Inför: Ole gjorde fem ändringar från Brugge-matchen; James missade pga en småskada, men Martial var tillbaka. I övrigt så droppade Romero, Bailly, Mata och Ighalo till bänken när De Gea, Lindelöf, Matic och Greenwood klev in.

Första: Hemmalaget sparkade igång matchen på Goodison Park, och det tog bara tre minuter för dem att skicka in matchens första mål, då De Gea tog för lång tid på sig med att sparka bort en boll, så han skickade den rakt på en täckande Calvert-Lewin och in i mål till 1-0.

En knapp minut senare så sprang sig Calvert-Lewin loss och fick iväg ett avslut som De Gea precis kunde styra utanför bortre stolpen. I 6e minuten, i andra änden av planen, så drog Matic till ett skott som gick i ribban.

Martial skickade ett skott utanför, och McTominay tvingade sen fram en låg räddning av Pickford som denne stötte rakt ut, där dock Keane kunde rensa. Fred ville sen ha en straff då hans skott blockerades med underarmen av Richarlison, men domare Kavanagh friade (förmodligen korrekt, då det var kropp bakom hand och avståndet var väldigt kort).

Efter en intensiv inledning så började det lugna ner sig lite efter kvarten spelad. I 26e minuten blev Coleman sittande med en lårskada och signalerade direkt för byte. Han vankade av och ersattes av Sidibé.

Kvitteringen kom i 31a minuten, då Matic spelade fram en boll till Bruno som hade stor yta och valde att gå på skott - han drog till ett wobblande sådant som slank under Pickfords utsträckta armar in till 1-1. Vilket nog rimligtvis fick noteras som 1-1 i målvaktstabbar också, även om De Geas var värre.

Richarlison blev liggande i 37e efter att Fred snuddat vid hans knä. Han kunde däremot fortsätta. Ett par minuter senare blev det bråkigt mellan Shaw och Davies efter en sen tackling av Calvert-Lewin mot Shaw. Det resulterade i att Shaw och Calvert-Lewin fick gult kort. Davies slapp undan, men fick istället ett nån minut senare när han kom in sent mot Matic.

Maguire blev fjärde man att syna ostskivan när han sprang ner Calvert-Lewin. I andra tilläggsminuten så försökte sig Richarlison på en språngnick på Baines inlägg, men han lyckades inte få den på mål.

När domare Kavanagh blåste av för pausvila så var ställningen oavgjord efter två målvaktstabbar. Halvleken var rätt jämn, och båda lagen såg anfallsvilliga ut.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så United kunde sparka igång andra halvlek, och den var inledningsvis tämligen händelselös. I 55e minuten åkte Lindelöf på gult kort när han fällde Calvert-Lewin vid straffområdeslinjen. Sigurdsson drog frisparken i stolpen.

I 61a minuten kontrade United på en djupledsboll, Greenwood spelade den till Martial, som dock fick se sitt avslut täckas till hörna. Ancelotti gjorde matchens första byte två minuter senare, då Walcott fick lämna plats för Bernard.

Calvert-Lewin tvingade fram en foträddning av De Gea nere vid ena stolpen i 69e, vilket gav en hörna åt Everton som Maguire kunde nickrensa. Strax därpå fick Fred gult kort för at ha bröstat upp mot domare Kavanagh efter att denne dömt frispark till Everton för hands - reprisbilderna visade dock att det inte var hands, olyckligt nog.

United gjorde i 72a ett dubbelbyte då Greenwood fick kliva av för Ighalo och McTominay för Mata. När Bruno testade avslut utifrån åtta minuter senare så hade Pickford inga problem med att plocka det låga skottet. Sidibé fick dessutom gult kort för att ha sprungit ut på planen igen utan domarens tillstånd, efter att han ramlat in i reklamskyltarna när han skulle slå ett inlägg och därmed behövde behandling.

Gomes bytters i 82a minuten ut för Kean - detta var Gomes första match på Goodison Park efter att han återvänt från benbrottet han råkade ut för i November. Everton fick en frispark nere vid kortlinjen två minuter senare, efter att Fred stämplat Davies (han hade lite tur att han inte fick ett andra gult där). Everton lyckades dock inte utnyttja frisparken.

Williams kom in för Martial i 89e. Strax därpå så kom United grymt nära att ta ledningen då Mata spelade fram Bruno, vars volley enhandsräddades av Pickford, och returen som avslutades av Ighalo foträddades precis till hörna av Pickford.

I 92a minuten fick Everton in bollen, De Gea foträddade ett skott som sen hamnade hos Calvert-Lewin, vars avslut styrdes på Maguires häl, och en sittande Sigurdsson drog undan benen så bollen kunde rulla in intill stolpen. Efter att ha konsulterat VAR så blåstes det dock bort för offside. Phew!

Domare Kvanagh blåste av för full tid precis efteråt, och lagen fick dela på poängen. Ancelotti hann dock snacka sig till ett rött kort när alla var framme för att skaka han med domaren.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 2 - En megatavla som gav Everton ledningen, gjorde sen några hyfsade räddningar. Men med en sån tavla blir det inte godkänt.

Wan-Bissaka: 2 - Övertygade inte åt något håll idag, såg seg ut. Verkade inte vilja vara i kontakt med bollen överhuvudtaget.

Lindelöf: 2 - Såg tveksam ut i för många lägen, hamnade på mellanhand en del och hade problem med både Calvert-Lewin och Richarlison.

Maguire: 4 - Bra defensiv insats, rensade bort varenda hörna. Nära att göra självmål med en oturlig styrning men räddades av gong-gongen.

Shaw: 3 - Stabil insats.

Fred: 3 - Stod för en okej första halvlek, men efter paus så tappade han tråden och började se trött ut, och började bli av med bollar i tid och otid.

Matic: 3 - Bra i första, mattades rejält i andra. Bristen på mobilitet märktes då.
McTominay: 3 - Kämpade på men hade lite problem, i andra så tappade han tråden precis som övriga.

Bruno: 4 - Bra passningsspel och skapade lite chanser, men led av bristen på bredd och yttrar. Satte ett fint mål även om det nog mest var en bjudning av Pickford.

Greenwood: 2 - I stort sett helt osynlig.

Martial: 2 - Spenderade nästan hela matchen i periferin, och hans avslutsförsök var mest ofarliga.

Mata: 2 - Skapade en chans, i övrigt så tappade han lika mycket boll som Fred. Inget klockrent inhopp.

Ighalo: 3 - Okej inhopp, kunde med lite tur ha gjort mål, men Pickford gjorde en bra räddning.

Williams: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 - Inte så mycket att säga om startelvan då alternativen var väldigt begränsade.

Summering: United och Everton utkämpade en rätt jämn batalj på Goodison Park, där hemmalaget fick ett tidigt ledningsmål inslaget med en fin rosett på från De Gea. United reagerade dock helt rätt på baklängesmålet och skapade en del efteråt.

Tyvärr var det också rätt tydligt att bristen på bredd störde en hel del - ytterbackarna var ovilliga att gå framåt, och både Fred och McTominay fick glida ut på kanterna och försöka göra något utan större framgång (vilket sen innebar en massa extra springande tillbaka in i mitten, där Matic inte hade rörelsen att täcka ordentligt). Att båda anfallarna var i bästa fall perifera, i sämsta fall helt frånvarande, hjälpte inte det heller.

Bruno var den enda kreativiteten man hade, och Maguire höll ihop en försvarslinje som i övrigt såg skakig ut - han såg dessutom till att rensa varenda hörna.

Man hade flyt med VAR igen, då Calvert-Lewins sena mål dömdes bort då Sigurdsson förmodligen bedömdes ha distraherat nog för att målet skulle dömas bort. Det är dock en väldigt tolkningsöppen regel, så det är ett domslut som lär diskuteras.

I och med resultatet så lyckades United, precis som vanligt, INTE kapitalisera på det faktum att Chelsea (tappade en ledning mot Bournemouth och lyckades precis fixa ett kryss) och Leicester (förlust mot Norwich) tappade poäng. Istället fick man se Wolves kliva upp på samma poäng (med fem plusmål färre) efter en imponerande bortavinst mot Spurs.

För United väntar nu en bortamatch mot Derby i FA-cupen på torsdag, innan man på söndagen spelar hemmaderby mot City i ligan.