post image

Englands kross präglad av läktarproblem

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Marcus Rashford hamnade i målprotokollet då England manglade Bulgarien i EM-kvalet, men matchen kom att präglas av problem med rasism från läktarplats. 

England fullkomligt krossade Bulgarien i EM-kvalet – hela 0-6 blev slutresultatet i Sofia och det var Marcus Rashford som öppnade målskyttet, redan i den 7:e matchminuten. Därefter följde mål av Ross Barkley * 2, Raheem Sterling *2 och slutligen Harry Kane.
Tyvärr så överskuggades matchen av en problematisk hemmapublik, där delar av klacken skränade så mycket rasistiska glåpord – riktade bl.a åt Marcus Rashford – att domaren fick stanna upp matchen vid två tillfällen i första halvlek.
Gareth Southgate, sa efter matchen att spelarna övervägde att lämna planen och avbryta matchen men stod på sig och valde att fortsätta.
Spelarna var angelägna om att avsluta första halvlek och sedan diskutera i halvtid. Jag är väldigt stolt över spelarna och resten av personalen. Självklart kan vi få kritik för att vi inte tog det långt nog, men jag tycker vi gjorde ett enormt statement och ärligt talat så var vi i en situation där det var omöjligt att agera på ett för alla tillfredsställande vis.”

Marcus Rashford använde efter matchen sina sociala medier för att kommunicera och han hyllade b.la Bulgariens kapten, som i halvtid gick fram till läktarna för att försöka diskutera med publiken och få dem att skärpa sig.
"Ingen lätt situation att spela i och inte heller något som ska hända år 2019. Jag är stolt över att vi stod över det och tog de tre poängen, men det här behöver upphöra. Tacksam för det briljanta engelska stödet. Ni stod bakom oss på det mest betydelsefulla sättet i kväll och vi är alla väldigt tacksamma. Ha nu en säker hemresa och ta hand om er."
"Jag har också fått höra vad Bulgariens kapten gjorde i halvtid. Att stå där ensam och göra rätt sak är något som kräver mod och handlingar likt den ska inte passera obemärkta."
Källa: MEN, Instagram

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen