post image

”Det var inte Solskjaers beslut och taktik som var anledningen till förlusten”

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Rio Ferdinand försvarar Ole Gunnar Solskjaer och menar att hans byten i matchen inte var den avgörande faktorn till förlusten. 

United förlorade igår borta mot Young Boys med 2-1 och Solskjaer fick efter matchen en del kritik för ett par av de byten han valde att göra i andra halvlek. United hade fått Wan-Bissaka utvisad i slutet av första och Solskjaer hade tvingats till en del taktiska förändringar.

Men med ca 20 minuter kvar av matchen så bytte han ut både Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo mot Nemanja Matic och Jesse Lingard – och dessa två byten reagerade vissa på. United fem-backslinje stod emot Young Boys press in i det sista, men i slutminuten fick Jesse Lingard för sig att slå en bakåtpassning, som blev helt felbedömd. Och det resulterade i 2-1 till hemmalaget.

 

Rio Ferdinand menar att Solskjaers byten och taktiska match-coahning inte var anledningen till förlusten, utan snarare ett individuellt misstag från Lingard.

"I den 72:a minuten, de pratar om att de behöver ett mål. Ole tänker inte så. Som manager förstår jag vad han antagligen tänker där. 1-1 borta i Europa är alltid svårt oavsett var man spelar. I Europa är det alltid svårt att spela borta, på konstgräs, en man mindre - en poäng duger."

"Och det var så han tänkte. Han tänkte inte på att ha kvar offensiva spelare på planen eller byta in spelare för att göra mål - det handlade om att rida ut matchen. Och ärligt talat - om de hade blivit oavgjort så hade ingen sagt något om bytena. Det var inte lagets formation eller framträdande som blev avgörande - det var en enda persons (bristande) omdöme som blev avgörande. Det är skillnaden."

"Om det hade varit en taktiskt situation som man hade kunnat peka på som anledningen till förlusten så... Men de spelade inte bra i dag, varken med 11 eller 10 man. Men jag skulle inte säga att bytena var anledningen till att de inte fick ett oavgjort resultat."

Källa: Metro

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen