post image

Derby vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-05
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United såg till att undvika att bli skrällda mot när man besökte Pride Park och ställdes mot Rooney's Derby. Två mål av Ighalo och ett av Shaw var fullt tillräckligt för att ta sig vidare till kvartsfinalen, där Norwich väntar, utan större bekymmer.

United XI: Romero – Dalot, Bailly, Lindelöf, Shaw – Fred, McTominay – Mata (c), Bruno, Lingard – Ighalo

United bänk: De Gea, Tuanzebe, Williams, Pereira, Matic, Greenwood, Martial

Derby XI: Roos – Bogle, Evans, Forsyth, Lowe – Rooney (c), Bird – Knight, Sibley, Lawrence – Waghorn

Derby bänk: Hamer, Marriott, Davies, Whittaker, Martin, Shinnie, Clarke

Manager: Philip Cocu

Domare: Craig Pawson

Inför: Som vanligt för cuperna så roterade Ole, med sex ändringar från krysset mot Everton. Maguire missade matchen pga en småskada på träning, men ska förhoppningsvis vara redo för söndagens derby. United har vunnit sina sju senaste möten mot Derby i FA-cupen, senaste 2018 – Derbys senaste FA-cup-vinst mot United kom i kvartsfinalen 1896-97.

Även Cocu gjorde några ändringar: Hamer, Wisdom, Clarke och Martin saknades i startelvan jämfört med bortavinsten mot Sheffield Wednesday.

Första: Avsparken på Pride Park togs omhand av hemmalaget. Matchinledningen var ganska jämn, om än ett bollinnehavsövertag för United, men matchens första heta läge tillskrevs Derby då Sibley i 9e minuten avancerade fram centralt och drog ett skott tätt utanför ena stolpen.

Shaw fick matchens första gula nör han fällde Sibley vid en kontring i 17e minuten. Frisparken stegade Rooney upp och skruvade genom muren mot främre stolpen, men Romero gjorde en bra räddning till en resultatlös hörna.

I 23e minuten blev Bruno liggande efter att ha landat illa efter en nickduell, men efter lite behandling kunde han fortsätta. Ett lågt skott av mata ett par minuter senare räddades säkert av Roos.

Matchen jämnade ut sig och blev väldigt mycket kamp och manövrerande på mitten, och några större chanser skapade inget av lagen. Ighalo fick ett läge efter att McTominay petat fram en boll i 32a, men han hamnade i för trängd vinkel och kunde bara skjuta bollen rakt i magen på Roos.

Ledningsmålet kom minuten därpå då Shaw direktsköt på en studsande boll efter en blockering och fick till ett halvvolleyskott som studsade i marken (och kanske på Lingards rygg?) och gick i en båge över Roos in till 0-1.

Lawrence blev liggande med ont i hälsenan strax efter, och behövde en del behandling innan han ändå kunde halta av för egen maskin, och han såg ut att kunna fortsätta. United ville ha straff i 39e efter att en försvarare fått Brunos skott på armen, men domare Pawson friade.

Ighalo utökade till 0-2 i 41a efter att ha fått bollen mitt i straffområdet, hållit undan två försvarare och petat iväg ett avslut som slank in intill stolpen utan att Roos kunde nå. Två minuter senare blev Lawrence sittande, tydligen var skadan för mycket för att han skulle kunna fotsätta ändå. Han byttes ut för Whittaker.

Fred fick en boll på handen i straffområdet i 47e, men domare Pawson friade (för kort avstånd), och strax därpå så fick Rooney gult kort för att ha fällt Fred när han avancerade framåt med bollen. Domare Pawson blåste sedemera av för pausvila och United satt i en solid ledning.

Andra: Inga byten gjordes till andra halvlek, så United sparkade igång matchen igen. Romero tvingades ganska omgående till en räddning då Birds skott styrdes på Lindelöf. Waghorn kom grymt nära när han i 50e minuten nickade Bogles inlägg, men han fick se den slinka tätt utanför bortre stolpen.

I 52a minuten blev McTominay liggande efter att ha fått en spark i huvudet av Sibley när båda låg ner. McTominay kunde dock fortsätta utan behandling och Sibley klarade sig utan något kort. Han hade nog tur att det inte var VAR i den här matchen.

Shaw fick ett läge när han bröt fram i 56e på Brunos passning, men hans försök att avsluta med högern blev en strumprullare rakt på Roos fot. McTominay tog chansen att hämnas lite mot Sibley i 60e minuten då han tryckte till lite extra vid en duell ute vid sidlinjen, vilket resulterade i att domare Pawson tog sig ett snack med de båda.

Efter att en Unitedspelare fått en Derbyförsvarare att springa in i sin egen utrusande målvakt så hamnade rensningen hos Mata som försökte skjuta mot mål, men tyvärr hann Roos tillbaka och kunde enkelt plocka ner avslutet.

Bailly fick syna ostskivan efter att han i 63e kommit precis för sent in mot Sibley, och ett par minuter senare så fick Mata ett skottläge efter att Lingard och Bruno kombinerat för att spela fram honom - avslutet parerades dock av Roos. Bruno plockades efter det av för Pereira.

Derby bytte bara minuten senare ut Waghorn för Marriott. 0-3 kom dock i 70e då Fred passade fram Ighalo, som spelade ut bollen till Mata, bröt in i straffområdet, fick tillbaka bollen och drog ett direktavslut som blockerades av Bogle, men på returen kunde han själv dunka upp bollen i nättaket.

Framspelad av Ighalo så fick Mata strax därpå ett klockrent skottläge, men han drog bollen högt och hårt utanför. Fred fick lämna plats för Martial i 73e. Dalot kopierade därefter Matas avslutsförsök.

Båda lagen satsade på ett byte i 80e: United tog av Shaw för Williams, och Derby plockade av Sibley för Shinnie. Lingard tåade en boll utanför nästan direkt efter. Derby fick en frispark i 91a som Rooney stegade upp och skickade mot främre krysset, men Romero gjorde en fin enhandsräddning och tippade den över.

Williams hann få gult kort i den tredje tilläggsminuten, för en sen tackling, innan domare Pawson blåste av för full tid, vilket innebar att United var vidare till kvartsfinal, där man ställs mot Norwich, som slog ut Spurs efter straffar igår.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 4 - Stod för en bra match och ett par fina räddningar. Sabbade festen för Rooney med en fin enhandsräddning i slutet.

Dalot: 3 - Okej insats åt båda håll.

Bailly: 3 - Stod för en solid insats utan att prövas särskilt hårt av Derby.

Lindelöf: 3 - Se Bailly.

Shaw: 4 - Bra insats både framåt och bakåt på vänsterkanten, där ingen klarade av att ställa till problem för honom. Gjorde det viktiga första målet.

Fred: 3 - Stod för en stabil mittfältsinsats utan att förta sig.

McTominay: 3 - Bjöd upp till kamp och såg till att Derby fick hålla sig på tårna - utkämpade en privat liten batalj mot Sibley efter sparken.

Mata: 3 - Smart passningsspel och stundtals den ende som är på samma våglängd som Bruno rent tekniskt. Assisterade Ighalos andra mål.

Bruno: 3 - Såg ut att ha lite problem med att hitta nivån i första, men i andra blev det bättre. Det märks hur mycket snabbare Uniteds offensiva spel går med Bruno på plan.

Lingard: 2 - Blandade och gav något, visade att han kan tillföra NÅGOT, men även att han inte är bra nog för United. Mycket rörelse men väldigt lite produktivitet.

Ighalo: 4 - Solid rent generellt, och satte de måltjuvsmål som United saknat.

Pereira: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Martial: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Williams: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Roterade som man kunnat hoppas (även om Maguire nog hade spelat om han inte dragit på sig en småskada). Kanske lite sen i bytena men gjorde rätt som plockade av Fred och Bruno.

Summering: United stod för en professionell insats när man avfärdade Rooneys Derby med 0-3. Efter en jämn och något svängig inledning så gav Shaw United ledningen, och därefter var det inte mycket snack om saken - det mesta handlade väl därefter om huruvida Rooney skulle få göra mål.

Just Shaw, tillsammans med Bruno (en riktig katalysator) och Ighalo (visar de måltjuvstendenser OCH förmåga att hålla undan motståndare som har saknats) var de som främst utmärkte sig. Och Romero, som förstörde festen när han vägrade ge upp sin hållna-nollor-statistik ens för Rooney på tilläggstiden!

I och med vinsten så kravlade sig United vidare i FA-cupen, till en kvartsfinal där man ställs mot Norwich. I de övriga tre kvartsfinalerna så ställs Sheffield United mot Arsenal, Leicester mot Chelsea och Newcastle mot Manchester City.

Härnäst för United så väntar hur som helst ett hemmaderby mot City på slndag, innan man åker till Linz för första matchen mot LASK i EL.

Kommentarer till artikeln

13 KOMMENTARER

 1. Jag undrar vad alla här som vill få bort Ole har för alternativ? Att ta in Poch? Som vann så mycket med Tottenham? Jämför den truppen han hade, som han visserligen byggde, med dagens United. Den är på pappret mycket bättre än United-spelares. Att han inte ens var nära att vinna ligan är ett stort misslyckande med truppen han hade. Att de tog sig till final förra året var helt VAR:s förtjänst.
  Jag skulle bli förbannad om man sparkade Ole så som det ser ut just nu. Man ser att han och klubben är påväg framåt och uppåt. Jag vill inte ta in någon annan tränare som helt plötsligt startar en ny karusell med felköp och andra spelidéer. Truppen Klopp tog över i Liverpool, hur många spelare är kvar? Henderson, Lovren, Lallana, vem mer?
  Ole håller på med samma sak. Det såg riktigt illa ut ett tag men man ser nu att det är påväg framåt som sagt. 2-3 nya spelarvärvningar som prickar rätt likt Fernandes och United utmanar om Premier League och Champions League igen. ANNARS, får Ole gärna kliva åt sidan. Han tog över en helt söndertrasad trupp.

  46
  78
  1. Håller med dig helt! Har jag också sagt länge. Det kommer ta TID!
   Många har otroliga krav och ja, det kanske man ska ha, men nu handlar det om att bygga ngt o jag tycker det går åt rätt håll.
   Bra kommentar!

   24
   61
   1. Det finns trick att använda så gör att man kan göra 100 röda om man vill. Det är uppenbart att det är ngn som vill vara rolig och har tråkigt..
    Så vi ska nog inte lägga för mycket vikt vid det. Ni som administrerar sidan kan lika gärna ta bort den funktionen

    12
    59
   2. Det finns ett par personer som försöker trycka ned folks åsikter så fort de inte faller helt in i deras egna och de sitter här inne hela dagarna och ger en tumme ned på varje kommentar. Jag har mina misstankar på vem det är eftersom det bara finns ett par på denna sida som får enorma mängder tummar upp oberoende vad de skriver.

    26
    68
 2. Spännande att konstatera att många av kommentatorerna här ”försvinner” efter hyfsade och bra insatser. De syns endast genom att klicka röda tummar ned. Men det gör de till perfektion.

  11
  58

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen