post image

"Därför nobbade han Manchester United"

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Robbie Fowler förklarar varför Jurgen Klopp valde att nobba ett jobberbjudande från Manchester United efter att han lämnat Borussia Dortmund våren 2015. 

Efter flera framgångsrika säsonger med Borussia Dortmund så lämnade Jurgen Klopp klubben efter säsongen 2014/2015. Han tog sedan över Liverpool i oktober 2015 sedan Brendan Rodgers fått sparken och det får man väl säga var en ganska lyckad rekrytering av Liverpool.
Medan United har fumlat omkring med en otydlig strategi, som ändrats många gånger de senaste åren så har Klopp byggt sitt Liverpool konsekvent i rätt riktning. Förra året vann man Champions League och i år går man som tåget i Premier Leauge.
I sin spalt i The Mirror så skriver Robbie Fowler om ett samtal med Kloop, då han förklarade varför han inte ville ta över Manchester United trots att tillfälle fanns.
”Jag gjorde en intervju med honom för ett par år sedan och han sa till mig att han tackade nej till ett par superrika klubbar efter Dortmund – en av dessa var definitivt Manchester United och den andra var antagligen Real Madrid.”
”Han gjorde detta eftersom han avskydde hur de bara fokuserade på kommersiella saker. Han sa att han gillade Liverpool eftersom de hade en balans mellan pengarna som krävs för att komma till toppen, historia och identitet på klubb och fans.”

Manchester United övervägde Klopp
Sir Alex Ferguson skrev i sin bok "Leading" från 2015 att han övervägde Klopp som sin efterträdare.
"Jag bad Pep Guardiola att ringa mig innan han accepterade något bud från någon annan klubb, men det gjorde han inte och han hamnade i Bayern München i juli 2013. När vi påbörjade processen att identifiera min ersättare så stod det klart att flera av de kandidaterna vi ville ha inte var tillgängliga."
"Det stod klart att Jose Mourinho gett sitt ord till Roman Abramovich om att återvända till Chelsea och Carlo Ancelotti skulle ersätta honom i Real Madrid. Vi visste även att Jurgen Klopp var lycklig och nöjd med Borussia Dortmund och var på väg att skriva nytt kontrakt. Och Louis van Gaal hade tagit sig an att försöka vinna VM med Holland."
Källa: MEN
 

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen