post image

Club Brugge vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United plockade i en seg och oinspirerande match med sig ett oavgjort resultat och ett bortamål till returen om en vecka, vilket innebar att man nu satt sig i förarsätet för dubbelmötet. Martial gjorde Uniteds mål på en bjudning av Bruggeförsvaret, och Dennis lobbade in hemmalagets mål efter en hörnkontring.

United XI: Romero – Dalot, Lindelöf, Maguire (c), Shaw, Williams – Matic – J.Mata, Pereira – Lingard, Martial

United bänk: De Gea, Bailly, Wan-Bissaka, Fred, Bruno, James, Ighalo

Brugge XI: Mignolet – C.Mata, Mechele, Deli – Kossounou, Rits, Balanta, De Cuyper – Vanaken (c) – Dennis, Tau

Brugge bänk: Okereke, Mitrovic, Schrijvers, Ricca, Horvath, Vormer, De Ketelaere

Domare: Aleksei Kulbakov (Vitryssland)

Inför: Från senaste matchen mot Chelsea så gjorde Ole sex ändringar. Romero, Lindelöf, Dalot, Pereira, Mata och Lingard kom in för De Gea, Wan-Bissaka, Bailly, Fred, Bruno och James. Matchen blev Jesse Lingards 200e för United, och för Lindelöf hans 100e. Greenwood saknades pga sjukdom.

Första: Nu var det alltså dags för sextondelsfinal i Europa League, där United ställs mot Club Brugge, och denna första matchen spelas på Jan Breydel Stadium. Avsparken i ösregnet togs omhand av United.

Brugge fick en halvchans efter ett snabbt inkast i 3e minuten, men inspelet framför mål nickades till av Lindelöf och rensades sen till inspark via en Bruggespelare. Det var däremot mest United som fick ta hand om bollen i matchens inledning.

Pereira fick i 14e minuten iväg ett lågt skott från centralt i planen som Mignolet precis lyckades tippa utanför till hörna. På hörnan så kontrade Brugge, Dennis kom före Dalot och Williams, och Romero hamnade på mellanhand, varefter Dennis kunde lobba bollen över argentinaren och se den studsa in till 1-0.

United fortsatte att ha bollen mest, men såfort man tappade den så blev det livfarligt då en ensam Matic inte utgjorde något mittfält alls. Dennis tog sig fram till höger i Uniteds straffområde och bröt in vid sidlinjen, där hans avslut ur dålig vinkel tvingade Romero ge bort en hörrna.

Kvitteringen kom till slut i 36e minuten då ett Brugge-inkast missades att ta emot av Mechele, vilket lät Martial sno bollen, springa sig loss och placera in 1-1 förbi Mignolet. Matchens första gula kort delades ut i 39e minuten då Balanta drog ner J.Mata på mittplan för att stoppa en kontring.

På ett inspel av Pereira i 41a minuten fick Williams klockrent skottläge (och passningsläge till Martial), men hans avslutsförsök landade nog till slut i havet några mil norrut. Mignolet tvingades strax därefter att tippa ett avslut av Martial i stolpen och ut.

Balanta blev liggande en stund efter en armbåge i ansiktet av Dalot strax före paus och behövde en del behandling - han såg ut att blöda en del från näsan. När domare Kulbakov blåste av halvleken så var nog alla spelarna rätt glada att få komma ut ur regnet.

Andra: Brugge sparkade igång andra halvek och sparkade prompt ut bollen till inkast. Balanta blev liggande efter en smäll till och tvingades nu kasta in handduken. Han byttes ut för Vormer, och det var väl tveksamt om han alls borde ha fått komma ut till andra.

Brugge hade bollen mer i andra halvlek i varje fall. Båda lagen skapade tidiga chanser, först då Martials passningsförsök gick på ett täckande ben och nästan ställde Mignolet, som dock kunde rädda, och strax efteråt, i andra sidan av planen, så tvingade Dennis fram en räddning vid stolpen av Romero.

Vanaken fick gult kort i 54e minuten, sannolikt för protest när han inte gillade hur domaren gav en frispark åt United. Matchens första byte var det Brugge som genomförde då Tau plockades av för De Ketelaere i 63e.

Brugge hade som sagt mer av bollen i andra, och United började få förtvivlat svårt att ens få upp bollen från backlinjen. Martial plockades av för Ighalo i 67e. Pereira fick strax därpå gult kort då han sprang ner De Cuyper, och tre minuter senare fick han vandra av för Fred. De Cuyper klarade sig bara tre minuter längre innan han plockades av för Schrijvers.

Bruno kom in för Dalot i 81a minuten. Efter bytena så återtog United bollinnehavet igen. Fred fick en frispark tätt utanför straffområdet i 85e då Schrijvers fällde honom, och Bruno tog hand om frisparken, vilken han drog rakt i muren. I första tilläggsminuten så skickades ett skott rakt i famnen på Mignolet och två Bruggespelare blev liggande, enda med ont i ryggen och andre med kramp. Båda kunde dock fortsätta.

Mechele fick gult när han i 93e fällde Bruno, vilket gav United ett frisparksläge. Vilket Mata drog rakt i muren. När domare Kulbakov fått nog och blåste av matchen så var ställningen oavgjord - ett hyfsat resutlat som dock inte kan bedömas på riktigt förrän returen har spelats.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Kunde gjort det bättre vid målet, men var stabil i övrigt.

Dalot: 2 - Försökte en del men kom mest fel in i det hela. Behöver nog kontinuitet och ser inget bättre ut än Williams som wingback.

Lindelöf: 3 - Stod för en helt okej insats.

Maguire: 3 - Drev boll framåt några gånger och var stabil bakåt.

Shaw: 3 - Solid insats som vänstermittback, såg bekväm ut i rollen.

Williams: 2 - Klen insats, såg inte ut att trivas som wingback. Mest noterbara var när han försökte skjuta och bollen for ut i stratosfären.

Matic: 2 - Brugge sprang åttor runt honom på mitten. Mer taktiskt än individuellt problem, men ändock.

Pereira: 1 - Ett skott, en passning värt ett bättre öde. I övrigt uselt spel och felbeslut.

Mata: 2 - Visade väl stundtals att hjärnan fortfarande är med iallafall, men också att benen inte ens är nära.

Lingard: 1 - Tillförde precis ingenting.
Martial: 3 - Ett mål och hade nåt mer farligt skott, i övrigt som mest en hyfsad match, även om han hade väldigt lite understöd idag.

Ighalo: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Bruno: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 2 - Resultatet är inte kasst, men att han hellre envisas med totalt menlösa insatser av Lingard och Pereira än att ge talanger värdefull erfarenhet känns suspekt.

Summering: En seg och oinspirerande insats av en seg och oinspirerande elva i en seg och oinspirerande match mot ett segt och oinspirerande motstånd. Ett okej resultat, i varje fall om man undviker att klanta till det i returen om en vecka.

Vad finns att ta med sig från matchen då? Martial gjorde mål igen, vilket är positivt. Man såg betydligt bättre ut när Bruno och Fred kommit in, vilket var positivt. Man försvarade i överlag, frånsett vid kontringen efter hörnan som blev ett baklängesmål, bra.

Typiskt bortaplansresultat i Europa, men ingen vidare insats och inga chanser för talanger heller. Huruvida det var acceptabelt beror helt och hållet på vad man gör i returen - om man klantar till det där så kommer det se väldigt fegt ut hur man närmade sig denna.

Nu väntar i varje fall en hemmamatch mot Watford på söndag, innan man nästa torsdag tar emot Club Brugge i returen.

Kommentarer till artikeln

31 KOMMENTARER

   1. Nej visst fred har spelat extremt mycket på sistone men Bruno har precis anlänt. Han behöver spela in sig i laget. Sen om man tittar på andra lag så spelar dem samma spelare vecka ut o vecka in (city, liverpool osv). Fred är en sån spelare som Fletcher, Evra dem var som kan spela alltid och sällan skadad. Maguier har ju spelat varje match typ, klarar han det så ska fan dem också göra det. Det är på en tuff nivå ingen korpen!

    6
    18
    1. Det är en tuff nivå och inget korpen? Absolut, visst är det så, men inget argument som förändrar hur kroppen reagerar på att utsättas för hård belastning vecka efter vecka. Att city inte roterar stämmer ju inte, de har du uppenbarligen ingen större koll på. Pep roterar runt rätt mycket, är ju sällan samma startelva 2 matcher i rad. Klopp har roterat betydligt mer i år än tidigare år, även om jag kan hålla med om att han roterar rätt lite.

     5
     18
  1. Jag har alla kanaler utom just Eurosport, så det blev en holländsk stream för mig. Faktiskt rätt gött att ha på ljudlöst ibland, det har jag alltid i paus på helgerna. Främst för att slippa höra på när Ola Wenström rabblar upp hur dåliga United är och hur bra de andra är.

   4
   5
  1. ’riktigt bra lag’.. Om våra ambitioner är att ta sig till CL så ska lag som brugge kunna besegras. Jaa även om det är bortaplan och även fast det är över 2 matcher.
   Det var ju inte direkt den mest bländande tekniska matchen, ja ett OK resultat men det är ju skrämmande hur segt och fantasilöst spelet ser ut..

   15
   5
 1. Snacket måste ju gå om hans satsande på de egna talangerna. Blev det för mycket ett tag eller varför får man genomlida matcher som denna med Mata, Pereira och Lingard istället för t ex Gomez, Garner och Greenwood? Är hellre nedstämd efter ett kryss med vetskapen att junisarna fått en bra erfarenhet, än att svära och få magont för att Pereira bär vår tröja…

  6
  10
  1. Greenwood får ju mycket speltid. Han saknades ju idag pga sjukdom. Sen på tal om talanger så har han ju spelat williams väldigt mycket och verkligen tagit in honom i laget. Men jag håller med om Garner och Gomez och jag har också svårt att förstå varför han envisas med Pereira. Lingard är helt okej när vi möter bättre lag och ska kontra. Mot sånt här motstånd tillför hans absolut ingenting längre….

   6
   17
 2. Gomez Grenwood Chong Garner borde få mer speltid medans Lingaard gjort sitt han har ingen utvecklings kurva att tro på längre tyvärr, Pereria ja kan göra bra saker kan jobba hårt ! men men nej trupp spelare ok själv tycker jag nog han borde ge nämnd trio lite mer speltid dom skall ju vara framtiden och just Pereria och Lindaard brukar stå för klena insatser mest hela tiden när dom kommer in från start. .

  6
  18
  1. Haha alltså vem röstar ner den här så mycket? Känns som att det finns en del troll med dåligt självförtroende som röstar upp sig själva med flera adresser och ner andra med samma sätt. Fan ta bort dom där tummarna.

   5
   2
  2. Ger denna kommentar 4 tummen upp och 17 ner hahaha vi har mycket spam troll på sidan hahaha , själv klart bör man ge dom unga killarna lite mer speltid så dom inte drar och killar som inte räcker till Pereria och Lingaard tex bör nyttjas lite mindre ! själv klart är det så .
   EL vinst ger en CL plats så det finns anledning att försöka vinna matcherna .

   3
   1
   1. Man kan ju undra vem eller vilka som fifflar med tummarna… det finns en totalt innehållslös och standardiserad kommentar strax ovanför som har fått 30+ likes helt utan vidare. Alla andra får lika många tummar neråt. Undrar hur många jag får nu???

    1
    11
 3. Fattar inte alla negativa kommentarer..
  Han ställer upp med periera, lingard, mata och byter helt lämpligt ut 6 spelare från Chelsea matchen. Vad är alternativet? Spela spelare så att de blir än mer skadade? Han är ju tvungen att rotera med det spelschema so råder.. Kommer ta flera år att bygga om detta elände och med de spelare som saknade( både skadade och roterade) va fan har ni för krav egentligen?
  Det hade gnällts om ”ordinarie” spelats också och blivit skadade.
  Jag stöttar solkjaers uttagning ikväll och resultatet är bra utifrån förutsättningarna!

  16
  29
   1. Förstår att han vill få fart på Lingaard och Pereria men ! men dom har inte toppen i sig för spel här tyvärr men som sagt försöka lyfta fram dom unga killarna lite mer , när laget så ofta under presterar och är så ojämna och dessutom har och har haft så mycket skador och ändå så får inte Garner Gomez någon speltid ! knappt Grenwood eller Chong så varför skall dom känna sig uppskattad i UNITED ? kan man ju fundera på , är en helt annan sak att stå på utvecklings sidan i City och bli utan speltid . Att spela Lingaard från start samt Pereria är inte bra ! att ha två positioner som levererar en ETTA på plan är mycket tung jobbat och det blir nästan som man är två man kort på mittfältet . Jag hoppas man säljer dom till sommaren för dom skulle nog kunna göra bättre ifrån sig i Italienska ligan tex vilket skulle vara positivt för dom .

    3
    0
   2. Håller inte alls med dig. Jag ser det från ett större o mer långsiktigt perspektiv. 1-1 är väl helt ok mot ett riktigt bra belgiskt lag och speciellt eftersom vi nu är i förarsätet? Och med den elvan vi ställer upp med kan man förvänta sig mer? United går vidare nästa vecka o man lyckats sparat på spelare och det glädjer mig även om gårdagens match inte var jättekul att kolla på.

    0
    5
    1. Adde,
     Du som Unitedfan bodärde kanske ha lite mer krav på klubben än att vara nöjd efter ett bortakryss mot ett ”riktigt bra belgiskt lag”. Det hade låtit bra om vi snackadr om MFF och d ras ELresa, men kom igen enligt Uniteds mått mätta så är det här skit och inget annat!

     5
     0
     1. Utifrån förutsättningar med behov på rotation och tufft kommande spelschema så tar jag resultatet alla dagar i veckan. Resultatet måste sättas ett större perspektiv med tunn trupp och just nu är jag glad bara vi tar oss vidare vilket jag vet att vi gör. Prestation/Uppvisning är sekundärt för mig just nu. Återkom till mig efter torsdag så kommer du förstå att jag har rätt o du fel…

      1
      4
     2. Adde
      När har jag sagt att United inte kommer gå vidare din smurf?? Det tror jag också att vi gör men är ändå besviken på första mötet vilket du inte alls verkar vara haha

      3
      0
     3. Hmm.. Du tycker att alltså inte att det är bättre att man går vidare med att spela ”ok”.. Det viktigast är väl att vi tar oss förbi Brugge ”totalt”sett? Eller är det ett krav att man ska spela bländande fotboll också? Ja kanske om några år kan vi ha de kraven. Jag har dock inte de kraven idag på laget. Läs också OGS intervju så säger han precis samma sak om behov av rotation.
      Förstår att det finns en skara supportrar som ska vinna snyggt mot alla lag oavsett vilket lag man ställer upp med. Du kanske är där men det är inte jag.
      /
      Smurfen

      1
      4

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen