post image

Citys avstängning upphävs. Får spela CL

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United måste nu se till att komma topp-fyra i Premier League för att säkra CL-spel via ligaspelet. 

Manchester City straffades i februari av UEFA för brister i Financial Fair Play och straffet blev en bot på 30 miljoner euro samt två års avstängning ifrån Champions League. Detta har ju betytt att även femteplatsen i Premier League skulle ge spel till nästa säsongs Champions League, eftersom City kommer ta andraplatsen i ligan – och enligt originaldomen inte hade fått nyttja sin biljett. Men City överklagade domen till idrottens skiljedomstol CAS och idag kom beskedet att straffet reduceras avsevärt.
Domstolen har kommit fram till att City inte begått något brott mot Financial Fair Play, men däremot inte samarbetat tillräckligt med UEFA i utredningen Straffet sänkts därför till en bot på 10 miljoner euro och City kommer få spela Champions League både nästa säsong och säsongen därefter.
Det betyder att United nu måste säkra topp fyra i tabellen för att via ligaspelet ta sig till Champions League. I kväll har man guldläge att flytta upp från femte till tredjeplats i tabellen. Seger mot Southampton gör att man går om både Leicester och Chelsea.
Skulle United misslyckas med att hamna topp-fyra i Premier League så har man en livlina i Europa League senare i augusti. Vinner man turneringen så spelar man Champions League nästa säsong.
 

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

14 KOMMENTARER

 1. Nu har man ju ingen aning om detaljerna i ärendet men det känns inte förvånande att dom kommer ut med en liten fisbot och inget annat. Dom lär fortsätta som dom gjort sen dag 1 då shejkerna tog över.

  0
  0
 2. De 20 miljoner euro som de fick i sänkning kommer göra sig bra i fickorna hos beslutsansvarige. Tragiskt är det enda man kan säga om detta. Själv trodde man att det skulle hålla, även om så en sänkning till ett år avstängning men nej nej. Fritt fram med ekonomisk doping! I och med detta så visar man hur lite mutor och andra ekonomiska överträdelser inte straffas och istället uppmuntras.

  0
  0
 3. Sidonotering, nu om något skulle vara ett bra tillfälle att få ”journalist-mördar-shejken” att ta över United med sina smutsiga pengar. Två flugor i en smäll, bli av med Glazers och samtidigt kunna dopa klubben med några miljarder där man får en 5 miljoner eller så i böter. Win-win.

  0
  0
 4. Kul att läsa alla försvarstal nu kring City. Att UEFA är själva korrumperade och därför på något sätt inte kan utreda denna typ av financial fair play överträdelser. Till att CAS inte fått fram tillräckliga bevis för Citys överträdelser kring pengadopning genom falska sponsorer eller utbetalningar med större summor än de verkligen blivit sponsrade. Varför försvårar City utredningen i den utsträckningen om de har rent mjöl i påsen. Nä fy fan detta är en fars av guds nåde..

  0
  0
 5. Det är väl inte otippat att det är korrupt. Nu kan vi dock fokusera på oss själva och vad vi kan påverka – hämta poäng. Vi har det i egna händer och tappar vi det är det oss själva att skylla.

  0
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen