Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en tuff och tät match där lagen manövrerade taktiskt så stod United till slut som vinnare med 1-2 efter två mål på fasta situationer av Marcus Rashford.

United XI: Romero – Lindelöf, Maguire (c), Rojo – Wan-Bissaka, McTominay, Fred, Williams – Lingard – D.James, Rashford

United bänk: Grant, Jones, Young, Pereira, Garner, Mata, Martial

Chelsea XI: Caballero – R.James, Zouma, Guehi, Alonso – Gilmour, Jorginho (c), Kovacic – Hudson-Odoi, Batshuayi, Pulisic

Chelsea bänk: Cumming, Azpilicueta, Lamptey, Mount, Pedro, Abraham, Giroud

Domare: Paul Tierney

Inför: Solskjaer gjorde endast fyra ändringar från Norwichelvan – Romero, Rojo, Williams och Lingard petade bort De Gea, Young, Pereira och Martial. Frank Lampard matchade i princip samma elva som spöade Grimsby med 7-1 förra omgången, där skillnaden var att Jorginho och Kovacic spelade istället för Barkley och Pedro. Lamptey var på bänken för första gången för Chelsea.

Första: United tog hand om avsparken på Stamford Bridge. En tajt inledning såg Chelsea ha ett visst övertag inledningsvis. McTominay fick matchens första gula i 11e minuten då han kom sent in i en tackling, och efter en hörna två minuter senare var det samme McTominay som vinklade ett skott i burgaveln. Batshuayi fick gult i 18e då han fällde McTominay. I 24e minuten anföll United efter att McTominay vunnit och petat fram en boll till D.James. Denne avancerade in i straffområdet där han klart fälldes bakifrån av Alonso, och domare Tierney tvekade inte att peka på straffpunkten. Rashford stegade upp och skickade säkert in 0-1 till United då Caballero gick åt fel håll. Den taktiska bataljen gick sen vidare, och det mesta var manövrerande och lite kamp, och inte många noterbara händelser. När domare Tierney blåste av för pausvila så var ställningen fortsatt 0-1, utan att endera lagen haft några riktiga chanser att förändra den. Chelsea hade mer av bollen men Uniteds försvar var kompakt och lät dem inte komma nära. United försökte kontra men med begränsad framgång.

Andra: När Chelsea kickade igång andra halvlek var båda manskapen oförändrade. I 47e minuten så blev Hudson-Odoi slängd över reklamskyltarna av Williams och blev liggande en stund, men han kunde snart klättra tillbaka över och återansluta till spelet. Bara minuter senare så misslyckades just Hudson-Odoi med att styra ett inlägg på mål, och tvingades se bollen försvinna utanför bortre stolpen. Chelsea hittade mer öppningar i andra, men United lyckades nätt och jämnt hålla rent. I 52a ville de ha straff då Jorginhos skott gick under Rojo, studsade på dennes ben och sen upp på armen. Domare Tierney var dock bestämd i att det inte var något då den träffade armen genom att studsa på benet. I 57e drog Hudson-Odoi ett skott över. Kvitteringen kom i 61a då Batshuayi tog ner en långboll av Caballero, brassade ifrån Maguire och Lindelöf, vek in framför en passiv Rojo och drog in 1-1 lågt i hörnet förbi Romero. Lindelöf fick lämna plats för Martial i 66e, och Lingard plockades av för Pereira. Chelsea gjorde ett dubbelbyte fyra minuter senare då Pulisic och Gilmour togs av för Pedro och Mount. United fick en frispark en bit utanför straffområdet en stund efter, och Rashford stegade som vanligt upp för att ta den. Han fick en perfekt träff och skickade in en droppande boll tätt under ribban där Caballero inte nådde. 1-2! Young byttes in för Rashford i 80e, innan Romero två minuter senare fick parera ett Alonsoskott ur dålig vinkel till hörna. Bytet stabiliserade United och Chelsea började återigen få svårt att ta sig igenom, vilket innebar att de försökte sig på långskott. Martial fick iväg ett skruvat skott tätt utanför bortre i 90e. Strax därpå fick Kovacic gult då han fällde Williams. När domare Tierney blåste av för full tid så stod United som vinnare efter Rashfords två mål på fasta.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Okej insats.

Lindelöf: 3 - Var i överlag solid, men alldeles för passiv vid baklängesmålet.

Maguire: 3 - Gjorde det okej i överlag, men svagt vid baklängesmålet. Blev helt enkelt frånkörd.

Rojo: 3 - Såg ut att fungera okej i en trebackslinje, även om positionsspelet hackade en del (då han gled in i planen och lämnade Williams för ensam) och hans långbollar upp i planen var ineffektiva.

Wan-Bissaka: 4 - Stängde sin kant fint och bidrog en del offensivt också.

McTominay: 5 - Var överallt på mittfältet och fick Chelsea att se numerärt underlägsna ut. Han tog kampen, han ledde laget, han var bra åt båda hållen. Bäst i United idag, utan konkurrens.

Fred: 3 - Hans jojospelande börjar plana ut och idag var han rätt solid.

Williams: 3 - Blandade och gav lite, åt båda hållen. Flera fina brytningar men hade också vissa problem bakåt. Ändå en lovande insats och han har alla möjligheter att utvecklas lite och förpassa Shaw (om han nånsin blir frisk igen) till bänken.

Lingard: 2 - Såg mer fokuserad ut i sitt springande idag än senaste insatserna, men han tycks ha en blodfejd med bollen mestadels och det fungerar inte. Måste rimligtvis spela sig själv ur alla diskussioner om en startplats snart.

James: 3 - Sprang mycket och vann en straff, men hade också en del problem att komma loss på kontringarna.

Rashford: 4 - Blandade och gav lite spelmässigt där han under perioder såg rätt osynlig ut. Men när man fick en straff var han säker, och sen bombade han in en riktigt läcker frispark också.

Martial: 3 - Okej inhopp, lyckades hålla bollen uppe.

Pereira: 3 - Bra inhopp, såg aggressiv och arbetsvillig ut.

Young: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Ställde ut ett lag som kunde vinna matchen och lyckades med bytena. Ole har helt klart lättare för toppmatcher där han kan vara mer reaktiv än andra matcher där han måste vara proaktiv.

Summering: United åkte till Stamford Bridge och utkämpade en taktisk batalj mot Chelsea. Med ett kompakt försvar, ett hårt arbete särskilt defensivt på mittfältet, och några bra kontringar så lyckades man komma iväg med en vinst. Visserligen tappade man in ett mål efter lite väldigt passivt försvarande då Chelsea i början av andra halvlek hade några bra tjugo minuter. Men Ole gjorde några byten och lyckades täta upp igen, så man kunde hålla ut.

Två spelare framförallt utmärkte sig: Rashford, som iskallt satte en straff och drämde in en fantastisk frispark - youtubehighlightmomenten. Spelmässigt i övrigt var det mer si-och-så med dock. Och så McTominay, som stod för en minst lika dominant insats som Herrera kunde göra i liknande matcher. Riktigt imponerande i överlag, och McTominays utveckling ser verkligen ut att gå åt rätt håll.

Utöver det var det främst en kollektiv insats som kvävde Chelseas anfall, även om det under en period i andra såg lite ihåligt ut. Men den stormen kunde man rida ut. Offensivt hade man ett par kontringar men hade också vissa problem att ta sig framåt, och särskilt många chanser skapade man inte.

Allt som allt, tack vare skärpa på fasta situationer, så vann man den taktiska bataljen mot Chelsea. Dock ska man hålla i åtanke att det är inte i toppmatcherna som man haft problem, utan i andra matcher. Men förhoppningsvis så har man börjat bygga på något nu.

Härnäst väntar en bortamatch till (fjärde raka), då man möter Bournemouth på lördag.