post image

Charlton: En av Uniteds största genom tiderna

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Sir Bobby Charlton hyllar Harry Gregg som en av Manchester Uniteds största spelare genom alla tider. 

Hyllningarna väller in från f.d spelare och fotbollspersonligheter både från United och inom sporten generellt sedan nyheten om den legendariske målvakten Harry Greggs bortgång. Gregg var en av de överlevande från katastrofen i München och endast 13 dagar efter traumat så drog han på sig Unitedtröjan och klev ut på planen.
Sir Bobby Carlton – som också var med på planet vid katastrofen – är en av de många som idag hyllar den f.d Unitedmålvakten.
“Jag är stolt över att kunna kalla honom en lagkamrat. Lady Norma (Charltons fru) och jag är djupt sorgsna över att höra om Harry Greggs bortgång. Jag kommer alltid att minnas Harry som en heroisk figur efter den där natten i München. Det är otroligt att han spelade match mot Sheffield Wednesday bara 13 dagar efter den tragiska kvällen. Ett skinande ljus både på och utanför planen” 
 

"Han förtjänar av så många anledningar att bli ihågkommen som en av de största namnen i Manchester Uniteds historia. Harry kommer att vara mycket saknad och våra tankar går ut till Carolyn och hans familj i den här tragiska stunden" säger Charlton.
Under en testimonial for Harry Gregg på Nordirland 2012, sa Sir Alex Ferguson:
"Vi ska alltid hedra de spelare som spelat så stor roll i att skapa vår historia och Harry är en av dem. Han visade stort mod vid katastrofen i München. Och han var målvakt i Manchester United under lång tid. Han är en del av vår klubbs rika historia och det ska vi aldrig glömma."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen