post image

Cavani: Man vill ju lämna något efter sig

Skriven av: admin
Publicerad 2021-05-04
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Edinson Cavani säger att han gladeligen agerar mentor åt de unga spelarna eftersom man "vill lämna något efter sig" i Manchester United. 

Cavani har enorm rutin efter över tio år som en av världens bästa anfallare. Han har konsekvent levererat i klubbar som Palermo, Napoli och PSG och nu gör han det i Manchester United.

Uruguayanen har hunnit bli 34 år gammal och det det finns givetvis mycket att kunskap att absorbera om man är en ung spelare som Mason Greenwood eller halvung som Marcus Rashford och i en intervju med Manutd.com pratar Cavani om rollen som förebild:

"Ärligt talat så gillar jag inte att bara ge råd. Jag är bra här för att göra mitt absolut bästa och för att hjälpa det här laget, ge allt jag har ute på planen oavsett om det så är match eller träning. Och om någon ung spelare kommer och frågar mig någonting eller om de ser mig göra saker på träningarna som de vill få in i sitt eget spel, så är det jättebra. Jag tror på att det finns saker att lära överallt runtomkring dig. Inte bara från spelare på ens egen position."

"Man kan alltid ta de bästa bitarna från någon annan och se om de fungerar i ens eget spel. Om de vill ta till sig något jag säger eller gör och att det blir en del av deras utveckling, då blir jag ju väldigt glad för det är viktigt att lämna något efter sig."

"Tänk er det! Men jag minns inte exakt vad som hände. Jag minns att det pratades om en eller två olika klubbar - men om jag hade haft den möjligheten så hade jag ju tagit den. Självklart hade jag tagit den. Utan att tänka en gång extra. Jag minns inte exakt hur det var, men det jag minns är att jag skulle resa till VM i Sydafrika och under den turneringen så hade jag en konversation med Napoli. Och jag sa till dem att om de hade tro på mig och ville att jag skulle dit, så är tro och förtroende värt mycket för mig. Så jag fattade mitt beslut och efter Palermo blev det Napoli.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Arsenal
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen