post image

Castles: Han har siktet inställt på United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Duncan Castles säger att Mauricio Pochettino och hans läger tror att de kommer kunna övertala Glazerfamiljen och Ed Woodward om Unitedjobbet.

Om Ole Gunnar Solskjaer skulle lämna sitt jobb som manager för Manchester United så är Mauricio Pochettino det självklara valet att ersätta. Argentinaren tippades bli nästa permanenta manager för United, men Solskjaer överpresterade under sin interimperiod och fick posten permanent. Och han har nu fått förtroendet att leda United under ombyggnaden och tros sitta väldigt säkert, trots att utvecklingskurvan för laget inte direkt pekar spikrakt uppåt.
Men det återstår att se hur en potentiell usel säsongsavslutning skulle påverka ledningens ställning gällande norrmannen. Speciellt eftersom Pochettino finns tillgänglig och öppet sagt att han vill jobba i Premier League igen. Enligt den trovärdiga journalisten Duncan Castles så har Pochettino och hans representanter siktet instället på Solskjaers jobb och tror att man kan övertala Glazers om en anställning.

"Han letar nytt jobb" säger Castles till The Transfer Window Podcast. "Den senaste informationen jag har är att han har stort intresse i att bli Manchester Uniteds manager. Den senaste informationen jag har är att han och hans folk specifik riktar in sig på Manchester United-jobbet och att de tror de kan säkra jobbet och att de kan övertala Glazers."
"Jag tror det är Glazers som är nyckeln här. Det här kommer inte vara ett beslut som fattas enbart av Ed Woodward. Woodward kommer ju vara involverad i processen och min information är att han är angelägen om Mauricio Pochettino och det har förekommit diskussioner med hans representanter om att han ska bli Manchester Uniteds nästa manager. Det rör sig om diskussioner som ägde rum för länge sedan, innan dess att Jose Mourinho var manager men även nya diskussioner som ägt rum under det senaste året."
Pochettino sågs igår i England på matchen mellan Brentford och Leeds, tillsammans med Uniteds nya PR-man Neil Ashton..
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

13 KOMMENTARER

 1. Skulle helst vilja se att Olé får en säsong till, då ett år är för tidigt med att göra någon större utvärdering, då han inte fått tid att kunna påverka så mycket. Men samtidigt har man ju känslan av att det inte är en så ljus framtid med han. Och då skulle det kännas oerhört tungt om man givit han en till säsong, och Pochettino inte längre är tillgänglig

  3
  81
 2. Känns lite som när LVG var manager och mou väntade runt hörnet efter att han hade fått sparken av Chelsea.
  Hoppas Poch vet vad han ger sig in på och inte endast tar jobbet för pengarna och för att vi är enda storklubben av PL lagen (Tänker på topp 6) som kanske får en ledig tränarpost vid säsongsslut.
  Osäker om ens klopp eller pep skulle kunna göra någon större skillnad med denna trupp och ledning/styrelse. Kommer Poch in så behöver vi spendera flera miljarder på nytt, sälja spelare osv. Men antar att det är det som behövs för att rädda klubben mot säker död.
  Känns som Poch isåfall blir ”last hope”, går det åt helvete med honom också så tror jag att vi får vänta 20 år tills vi vinner ligan.
  Lite tankar som jag ville dela med mig, håll med eller ej, ni får gärna säga va ni tycker om detta

  4
  0
  1. Nu ska vi inte överdriva. United går inte mot en säker död. För kom ihåg att klubben har haft betydligt längre titeltorka samt värdelöst spel än man haft hittills. Bara innan SAF så hade United över 20 år utan en ligatitel.

   1
   72
    1. Ja, vet att många har en jäkla tilltro till Pochettino men jag hör till en av de som inte var sådär överdrivet imponerande över hans arbete med Tottenham. Han lyckades jättebra, men inte sensationellt. I ligan tog han ungefär samma poäng som sina föregångare. Dock underprestera ju andra lag vilket gjorde att placeringarna blev något bättre än föregångarna, men poängsnittet ungefär detsamma som Redknapp och Villa-boas. Gick dessutom sällan långt i cuper t ex. Champions league finalen 2019 undantaget. Han spelar en attraktiv och ofta rolig fotboll att kolla på, men är skeptiskt till att han kommer lyckas så bra som vissa tror…

     4
     66
    2. Xinpei: Ordbajseri? För att jag lägger ner lite energi på att förklara varför jag inte är så galet exalterad över Pochettino som många andra? Jag tycker helt enkelt hans facit inte är så grymt som många vill få det till. Visst, han får laget att spela rolig fotboll och gjort Tottenham till ett stabilt topplag, men jag tycker mest han byggt vidare på det föregångarna lyckats med. Han vinner sällan matcher mot storlag och han vinner inga titlar. Jag är inte alls säker på att han skulle bli någon succé i united.

     3
     21
  2. Azze,
   Om City inte vinner CL och kommer som bäst 2a i PL, kommer Pep Guardiola antingen lämna eller så får han sparken. Han anställdes till City att vinna CL i första hand.
   Nu möter dom Real Madrid i CL. Kan mycket väl sluta med att City åker ur redan i denna omgång. Sen är dom väl 22 poäng efter Liverpool. Inget dom kommer äta upp på de 13 omgångarna som är kvar att spela.
   Leicester och Chelsea överpresterar och deras managers får inte sparken även dom skulle missa CL Arsenal har redan bytt tränare två gånger iår. Arteta lär väl få kommande två åren på sig att lyfta upp Arsenal till topp 4 igen.
   Wolves är ett stabilt 5-8 PL-lag. Neverton köper in spelare lite som United, dvs betalar en massa pengar utan att laget bli bättre.

   2
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen