post image

Carrick: Vi borde slagit Barca i finalen

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-02
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Michael Carrick minns tillbaka på alla framgångar, men grämer sig över finalförlusten mot Barcelona i Rom 2009. 

Carrick, som numera är en viktig del av Ole Gunnar Solskjaers ledarstab hade en lång och framgångsrik karriär i Manchester United som spelare. Under sina 12 år i klubben vann han fem Premier League-titlar, en FA Cup-titel, två Ligacup-titlar, en Champions League-buckla och en Europa League-buckla.
Han spelade även i två Champions League-finaler efter den där segern mot Chelsea i Moskva 2008. Men i båda fallen föll man mot Barcelona. Senast 2011 på Wembley, men Carrick anser att United borde vunnit mötet i Rom två år tidigare.
”Vi firade den kvällen (efter segern i Moskva). Dagen efter flög vi tillbaka och sedan var det inte mer med den saken. Vidare till nästa utmaning. Vi vann ligan igen året efter, vi vann klubblags-VM, vi vann Ligacupen och vi vann nästan Champions League igen. Vi borde ha slagit Barcelona i Rom – det grämer jag mig över. Men det förändrar inte vilken speciell grupp spelare vi hade då. Vi var helt orubbliga.”
Om United hade vunnit mot Barcelona i finalen 2009 så hade man blivit första lag någonsin att vinna Champions League två år i rad. Men Samuel Etó gjorde mål efter bara tio minuter och Lionel Messi nickade sedan in 2-0 i andra halvlek, vilket också blev slutresultatet.

Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen