post image

Carragher: United gjorde rätt i att backa

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Jamie Carragher anser att det var rätt av Manchester United att inte signa Erling Braut Håland, även om det nu framstår som ett stort misstag. 

Att United ville ha Håland är allmänt känt och det såg länge ut som att man skulle signa honom i januari, men plötsligt skrev han på för Dortmund – där han nu gör en stor succé och öser in mål. Enligt media så backade United från affären eftersom hans högljudda agent Mino Raiola hade krav på detaljer i kontraktet, som United vägrade gå med på. Det ska ha rört sig om en utköpsklausul, som hade gjort att man inte hade kontroll över spelarens framtid och även om en klausul som hade berättigat Raiola till en stor del av en framtida försäljningssumma.
Enligt Håland själv så valde han Dortmund för att han fick bäst känsla där och för att det bedömdes som ett bättre steg i karriären vid tillfället.

Vad som stämmer låter vi vara osagt, men Jamie Garragher tycker att United gjorde rätt som drog en gräns även om man gick miste om en sällan skådad målmaskin:
"Vem som än skulle signa Håland från RB Salzburg visste att de inte bara skulle få en otrolig talang - de skulle också bjuda in cirkusen till staden i form av hans representant, Mino Raiola. United, precis som alla andra klubbar som scoutade den norska tonåringen var tvungna att väga upp spelarens värde mot distraktionen som kommer med hans högprofilerade rådgivare."
"Oavsett vad Ole Gunnar Solskjaer må ha sagt för att försöka övertyga Håland om att flytta till Old Trafford, så är det rimligt att anta att råden frän Raiola vägde tyngre hos spelaren. Det verkar enligt mig inte som att Raiola har funkat så bra med United med tanke på de senaste händelserna. United hade varit tvungna att betala en massiv provision - rapporter gjorde gällande att Raiola krävde en signifikativ del av en framtida försäljningssumma. Jag kan förstå att Woodward sa att man var tvungen att dra en gräns, även om nu spelarens framgångar får det att framstå som ett misstag att man inte rodde hem affären" skriver Garragher i sin spalt i The Telegraph.
Källa: Telegraph

Kommentarer till artikeln

12 KOMMENTARER

 1. ja med tanke på hans poängskörd så vore det ju verkligen…. jättedumt att signa honom.
  jag får endast känslan av att de försöker sopa över spåren av skam efter att håland dissat uniteds förslag o istället gått till bvb.

  4
  14
  1. Hade Håland kommit till oss i början av januari då hade vi legat på fjärde plats i PL redan nu.
   Jag såg matchen Dortmund vs PSG. Denne unge norrman överglänste Neimar och Mbappe. Och 2-1 målet kändes så självklart för honom, en rak vrist i nättaket. Sen var det färdigsnackat.

   10
   2
 2. Jag är mest glad att snubben inte kom till United. Han kommer vara bra i två år max för att sedan bli en max medelmåttig lirare resten av karriären. Kom ihåg var ni läste det först

  7
  14
   1. Haha, a fast Ole ger jag inte ens så lång tid. Han ryker nog i redan sommar ska du se ☺️
    Ole kommer inte ens vara meddelmåttig efter Unitedjobbet heller kanske expertkommentator i norsk tv?

    5
    3
 3. Tror framförallt att United inte ville rubba den policyn man har med att inte skriva in utköpsklausuler i kontrakt. Om dom nu hade gjort det, kan jag tänka mig att varenda spelare som kommer till United därefter kommer vilja ha en klausul.

  19
  0
  1. Så vitt jag vet har inget PL lag utköpsklausul på sina spelare.
   Jag är lite kluven i denna fråga.
   Skulle dock kunna tänka mig att det finns utköpsklausul när spelaren har 1 år kvar av kontraktet. Och då ska beloppet i utköpsklausulen vara bestämd av en neutral organisation, så att det blir marknadsmässigt.

   3
   0
   1. Ja, problemet om man har utköpsklausuler till marknadspris under hela kontraktstiden, blir att klubben totalt förlorar kontrollen över sin spelartrupp och istället blir det agenternas lag. 3-4 agenter som var och en har 3-4 spelare i ett och samma lag, och börjar samarbeta med varandra.

    5
    0
 4. Spelar ingen roll hur bra spelaren är. Jag vill inte ha något med Raiola att göra. Om JAG fick bestämma hade jag helt ärligt inte ens signat Messi om han hade Raiola.

  19
  3
 5. Beror helt på , vilken summa utköpsklausen skulle gå legat på? 130-150m ? Då hade han ändå rykt redan till sommaren. Men om det handlar om 250m+ så vore det ju en bra deal helt plötsligt…….

  2
  1

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen