post image

Bruno om påståendet att han blir sämre med Ronaldo i laget

Skriven av: admin
Publicerad 2022-09-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Bruno Fernandes pratar om teorin att hans egna prestationer dippar när Cristiano Ronaldo är på planen. 

Bruno Fernandes hade 1,5 briljant säsong i United då han öste in mål och registrerade mängder av assist, men sedan början av förra säsongen har statistiken sett sämre ut. Vissa menar att Brunos vacklande form började när Cristiano Ronaldo kom till klubben, men i en intervju med The Athletic förklarar Bruno att Ronaldo inte har något med saken att göra.

”De flesta assist jag fick förra året var från honom, så det tycker jag inte är rättvist. Jag hade bara en dålig säsong sett till min egen statistik. Jag tror inte det handlar om Cristiano eller mig själv.”

”Innan han kom så tog jag också straffarna, men jag hade chansen att slå två straffar förra säsongen och jag missade båda. Så jag kan inte klandra Cristiano för att han nu tar hand om straffarna, speciellt inte när han sätter dem.”

"När jag missade mot Arsenal i april så var det han som gav mig bollen och sa "ta den du, och gör mål." Jag missade, men jag kände att han litade på mig att att vara personen som klev fram och gjorde mål i en viktig stund. Så jag tror inte det beror på Cristiano. Det beror på mig själv och att jag inte kunde göra mitt bästa i vissa mål och assist-situationer."

"Jag spelar med honom i landslaget och då gör jag fler mål, även när han är på planen. Att spela med Cristiano är faktiskt väldigt bra eftersom spelare respekterar honom så mycket och det skapar ytor eftersom spelare är rädda för att han ska få tag i bollen och göra mål. De vill markera honom och sätter många spelare på att göra det. Tex när jag gjorde två mål mot Nordmakedonien (i mars) så var ett på assist av honom och det andra pga av en löpning han tog som skapade yta bakom honom - en yta jag kunde göra mål ifrån."

"Jag har spelat de senaste fyra Premier League-matcherna utan Cristiano från start och jag har bara gjort ett mål, så det beror inte på Cristiano. Det handlar om momentum och tajming. Ibland går det bra och ibland inte. Han kan såklart vara väldigt bra att spela ihop med för en spelare som gillar att göra assist - för om man ger honom bollen på rätt sätt så kommer han göra mål."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen