Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till The People's Pension Stadium i Crawley för ett möte med Brighton i WSL, men trots en drömstart så klarade man inte av att döda matchen och fick i slutändan nöja sig med ett oavgjort resultat, vilket innebär att man trillar ner på femte plats i tabellen, en poäng efter Reading som dock har en match mer spelad. Skador och strukturella taktiska problem vållar i nuläget enorma problem för Uniteds del, och man får hoppas att vissa frånvarande spelare snart är tillbaka.

United XI: Earps – Harris, A.Turner, M.Turner, Smith – Ladd, Zelem – Groenen, Toone – James, Ross

United bänk: Mikalsen, Ökvist, Palmer, Sigsworth, Arnot, May

Manager: Casey Stoney

Brighton XI: Walsh – Barton, Kerkdijk, Le Tissier, Gibbons – Whelan, Connolly, Bowman, Nilden – Le Garrec, Green

Brighton bänk: Fiskerstrand, Roe, Umotong, Natkiel, Lundorf, Simpkins, Williams

Manager: Hope Powell

Domare: Savvas Yianni

Första: United tog avsparken i regnet på The People's Pension Stadium, inför 903 åskådare, och det tog inte ens femton sekunder att göra ledningsmålet. James fick bollen på vänsterkanten, tog sig förbi sin försvarare och drog ett inlägg som nickstyrdes av Whelan, gick i insidan av bortre stolpen och studsade in i mål via Walsh till 0-1. Ganska hyfsad start.

United fortsatte kontrollera tillställningen, även om man inte lyckades penetrera motståndarnas straffområde så effektivt - ofta for bollen tillbaka till Earps via Brighton-rensningar och misslyckade kontringsförsök.

I 13e minuten så tog sig Groenen fram och drog till ett avslut som Walsh fick parera rakt ut, vilket var matchens första klara läge, eftersom målet snarare var en slump än ett klart läge. Brightons första läge tillföll Whelan i 22a minuten då hon spelades fram av Le Garrec i straffområdet och skarvade bollen tätt utanför stolpen.

Le Garrec försökte sig i 41a minutne på ett avslut från avstånd, men Earps kunde säkert plocka ner bollen. United hade bollen mest, men man gjorde ett urdåligt jobb i att konvertera det till chanser, och Brighton hotade med uppstick, dock i princip lika ineffektiva som Uniteds anfall.

Kvitteringen kom precis före paus, då Smiths rensning gick rakt till en motståndare, som kunde dra in ett inlägg i boxen där en Brightonspelare nickskarvade bollen vidare in framför mål, och Whelan nådde högst och kunde från nära håll nicka in 1-1.

Strax därpå blåste domare Yianni av för pausvila i regnet, och lagen gick till paus med ett oavgjort resultat, något United inte borde vara särskilt nöjda med.

Andra: Brighton sparkade igång andra halvlek utan några byten. Whelan fick iväg andra halvlekens första avslut efter fyra minuter, vilket var ett lågt och löst skott rakt i famnen på Earps. I andra halvlek så var Brighton betydligt bättre med i matchen och United fann sig ofta på bakfoten.

United gjorde matchens första byte i 64e minuten, då Sigsworth kom in för Toone. Inte mycket noterbart hände sen innan Arnot ersatte James fjorton minuter senare. Brighton fick i samma veva ta av en skadad Kerkdijk för Williams och Le Garrec för Umotong.

Efter en frispark i 84e minuten så drog Nilden ett avslut ur dålig vinkel tätt över, och på tilläggstid så ville United ha en straff utan att få gehör från domaren. Mer än så hände inte innan domare Yianni blåste av för full tid, och ett oavgjort resultat.

Allt som allt ingen höjdarmatch, och inga spelare stod väl ut nämnvärt. Däremot var det tydligt att man strukturellt hade problem, med stora problem att ta sig in i boxen, och rent taktiskt hade man svårt att involvera såväl Ross som Groenen på något meningsfullt sätt. I och med att kommande helg är FA-cup-helg (United blev utslagna av Man City) så har inte damerna några matcher förrän om tio dagar, då man åker iväg för en bortamatch mot Everton.