Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ett väldigt roterat United U18 åkte till Blackburn och spelade en tämligen ryckig match i hård vind och med extremt ryckig bildkvalitet på sändningen, och kunde åka hem med tre poäng efter att inbytte provspelaren Kai Corbett gjort matchens enda mål, och Dermot Mee fått göra flera bra räddningar.

United XI: Mee – Neville, Denham, Hockenhull (c), Hardley – Svidersky, Iqbal, Savage – Forson, Haygarth, Sotona

United bänk: Mastny, Stanley, Hoogewerf, Corbett, Gallagher-Allison

Manager: Neil Ryan

Blackburn XI: 1 Eastham – 2 Pike, 5 Boyomo, 6 Saadi, 3 Gent – 4 Whitehall, 8 Harlock – 7 Burns, 10 Wright-Phillips, 11 Brennan – 9 Leonard

Blackburn bänk: 12 Durrant, 13 Dowling, 14 Pleavin, 15 Zimba, 16 Cirino

Manager: Mike Sheron

Domare: Ian Walsh

Inför: Båda lagen hade en spelare från ett annat lag på bänken: United hade West Ham’s Kai Corbett, och Blackburn hade City’s D’Margio Wright-Phillips (båda på provspel, antagligen). Haygarth och Hardley var tillbaka från skador. United roterade en hel del (bara Elanga och Emeran saknades pga skador), förmodligen med FA Youth Cup på onsdag (mot Leeds) i åtanke.

Första: Avsparken på ett väldigt blåsigt Brockhall togs omhand av United. Mee tvingades i 5e minuten till en bra räddning på ett skott ur dålig vinkel, vilket han tippade över ribban till hörna. Utöver den chansen så skapades det bara halvchanser första kvarten, där det mest noterbara var den seriöst laggiga bildkvaliteten på MUTV (för ovanlighetens skull, får betonas, kvaliteten brukar vara utmärkt).

Blackburn hade, som naturligt för hemmalag, ett visst övertag, men det var ingen stor skillnad mellan lagen. Ett Blackburnavslut i 28e minuten gick tätt utanför bortre stolpen, där avslutaren förmodligen borde ha gjort det bättre.

Mee stod för en bra reflexräddning när han i 40e minuten tippade en nick efter hörna över ribban till en ny hörna. Strax därpå fick en Blackburnspelare ett fint avslutsläge mitt i boxen, men han skickade ut bollen i omloppsbana runt Jupiter.

När domare Walsh blåste av för pausvila var det fortfarande mållöst på Brockhall, och det var hemmalaget som haft de hetaste chanserna. Att United roterat kraftigt märktes då spelet var osammanhängande, även om vinden förmodligen spelade in också.

Andra: I paus kom Corbett in för Savage. På ett frisparksinlägg i 52a så var United nära, men Haygarth lyckades bara ta ner bollen innan den rensades av försvaret. Haygarth fick lämna plats för Stanley fyra minuter senare. Efter bytena så höjde sig United och började lyckas hålla bollen bättre.

Lite ur det blå så tog United ledningen i 61a minuten då en passning studsade på en försvarare och hamnade hos Corbett som bröt in i straffområdet och dunkade in 0-1. I 66e minuten fick Wright-Phillips kliva av för Cirino och Harlock fick lämna plats för Durrant. Svidersky fick matchens första gula nån minut senare då han kom sent in i en glidtackling.

Iqbal plockades av för Hoogewerf i 76e, och fem minuter senare kom Zimba in för Leonard. Sotona fick gult kort för en onödig tackling på tilläggstid. När domare Walsh blåste av matchen så stod United som vinnare efter Corbetts mål, i en väldigt ryckig match med få chanser. Förutom inhopparna Stanley och Corbett så var det främst Mee som utmärkte sig för United.