Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Birmingham och stod för en solid men ospektakulär insats när man besegrade Birmingham med 1-3 och tog sig vidare från sin grupp i Continental Cup, med fyra vinster på fyra matcher. Mål av Lizzie Arnot, Jane Ross och Ella Toone gav segern åt United mot ett nästintill ordinarie Birmingham, som dock gav två inhoppare sina seniordebuter.

United XI: Ramsey – Smith, McManus, M.Turner, Ökvist – Zelem (c), Green, Toone – Arnot, Ross, Hanson

United bänk: Mikalsen, A.Turner, Sigsworth, Galton, Ladd, Groenen, James

Manager: Casey Stoney

Birmingham XI: 13 Brooks – 7 Arthur (c), 25 Holloway, 3 Scott, 15 Jordan – 18 Scofield, 37 Staniforth, 19 Whipp – 20 Walker, 8 Williams, 11 Grant

Birmingham bänk: 1 Hampton, 23 Gregory, 28 Brown, 29 Powell, 30 Lawley, 31 Fallon

Manager: Marta Tejedor

Domare: Helen Conley

Inför: Stoney slängde ut en kraftigt roterad elva med hela åtta ändringar sen senaste matchen. McManus, M.Turner och Zelem var de enda som var kvar i elvan.

Första: Avsparken på Damson Park (till vardags även hemmaplan för Solihull Moors) togs omhand av Toone. Redan efter 20 sekunders spel så skickade Arnot in ett inlägg från högerkanten som Brooks klantigt tappade in och fick se studsa in till 0-1. Toone var där och störde och kan ha fått en touch på bollen, men oavsett vilket var det ett ledningsmål för United. Zelem drog ett långskott tätt utanför i tredje minuten.

Chockstarten tycktes bli en väckarklocka för Birmingham som snabbt höjde sig och stängde till någorlunda. Hanson fick Uniteds nästa hyfsade chans först i elfte minuten då ett bra skott ur dålig vinkel tvingade Brooks att ge bort en hörna. Trots lite strul när en rensad boll kom tillbaka in så fick inte United iväg något avslut som störde Brooks som istället kunde plocka ner bollen.

United hade ett klart övertag däremot, och var det lag som anföll. Man skapade mest bara halvchanser där bollen allt som oftast fastnade på panikblockerande Birminghamförsvarare. Williams tvingade fram Ramseys första räddning i 23e då hon fick tippa ett skott utifrån över. Birmingham lyckades inte göra nåt med hörnan.

United kom dock att utöka ett par minuter senare då Brooks inte lyckades greppa Hansons skott utan släppte en retur rakt ut, och Holloway misslyckades med att hålla undan Ross som kunde peta in 0-2. Smith fick strax därpå iväg ett skott som Brooks återigen lämnade en retur på, men denna gång var ingen nära nog att utnyttja det.

Reduceringen kom dock i 35e minuten då en lobboll av Scofield in i straffområdet inte rensades av United, utan istället tillät man genom passivt försvarsspel att Williams nickade ner den till Grant (som dessutom fyllde år idag) som kunde trycka in ett lågt skott till 1-2 i bortre.

Det målet ändrade matchdynamiken lite och såg ut att ge Birmingham mer energi och mod, vilket innebar mer spel på mittplan. I 44e så sprang sig Hanson loss på en djupledsboll av Arnot och tvingade med ett hårt inspel Brooks att ge bort en hörna igen. United lyckades inte göra något vettigt med hörnan.

Precis innan domare Conley blåste av för pausvila så fick Ramsey göra en räddning då Scofield drog iväg ett skott över en täckande Toone. Överlag en solid halvlek av United även om man borde göra det bättre i straffområdet, samtidigt som man straffades hårt av ett ögonblicks okoncentration.

Andra: Till andra halvlek så kom James och Ladd ut istället för Zelem och Green. Birmingham kom nära efter knappa två minuter då Walker sköt ett skott i burgaveln. Bytena såg ut att ha gjort United rätt oorganiserade och man hade stora problem centralt i banan. Toone fick iväg ett skott i 54e, dock inte bättre än att get gick rakt i famnen på Brooks.

James var nära att notera sig i målprotokollet då hon i 60e minuten drog till ett hårt skott som gick över Brooks och ribba ut. Williams byttes minuten därpå ut för Gregory. Åt andra hållet så var Birmingham nära tre minuter senare då Ramsey missade att tippa bort ett inlägg och ett skott var en felträff från en kvittering.

Efter ett inlägg av Hanson så blev Scott liggande efter att ha vridit till vristen under sig själv vid ett blockeringsförsök. Efter lite behandling så haltade hon av och haltade runt lite, men kom snart tillbaka ut på plan. James hade ett skott i burgaveln strax därpå, innan Smith fick lämna plats för A.Turner. Scott byttes ut för Powell i 75e, vilket innebar seniordebut för Powell.

Walker var väldigt nära att nicka in kvitteringen precis efter, men bollen slank utanför bortre. United skapade lite halvchanser men kom inte så värst nära ett utöka ändå, och Birmingham försvarade sig bra/desperat. I 84e så fick A.Turner matchens första gula kort då hon gick in lite för tufft mot Walker - hon var först på boll men satsningen var i rätt hög fart.

Grant klev av i Birminghams sista byte i 87e, och in kom Brown (som gjorde sin seniordebut hon också). Spiken i kistan kom till slut i 93e minuten då James klackade fram Arnot som drog ett inspel snett bakåt till Toone, och Toone skickade in ett skruvat skott in i bortre över Brooks till 1-3. Strax därpå blåste domare Conley av för full tid.

Allt som allt så var det en solid vinst för United, även om halvtidsbytena satte både en och annan käpp i hjulet - spelet hackade betänkligt i andra halvlek, särskilt centralt i planen där Ross såg ut att spela nån sorts mittfältsroll, vilket inte fungerade alls. Men man försvarade okej och tog en solid vinst via två skräpmål av Arnot och Ross och ett fint av Toone.