post image

Big Sam: Han var Chelseas svaga länk

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-06
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Chelsea skickade direkt till din email.

"Big" Sam Allardyce identifierar vad som var Chelseas svaga länk och som West Bromwich såg till att utnyttja i storsegern. 

Helgens stora chockresultat var onekligen West Bromwich seger över Chelsea på Stamford Bridge, då man tvålade till Thomas Tuchels manskap med hela 5-2.

Chelsea hade tagit ledningen genom Christian Pulisic, men efter en utvisning på Thiago Silva så tog West Bromwich över matchen och hotade i så gott som varenda anfall.

Enligt West Bromwich manager Sam Allardyce så var Chelseas månvakt Eduoard Mendy den svaga länken som man försökte utnyttja.

 

"Att låta dem spela ut från backlinjen från målvakten var ett misstag. Därför spelade vi två i anfallet med Mateus Pereira och Mbaye Diagne. Det presspelet fungerade väldigt väldigt bra. Och det är någonting med deras målvakt, som kan vara lite oförsiktig när han rusar ut."

"Om ni såg första målet vi gjorde så kom han ut och viftade vid straffområdets kant och han var inte i närheten. Och vi kände att varje gång vi kom nära deras mål och satte honom under press så hade vi bra möjligheter. Man kan ju såklart säga att utvisningen hjälpte oss eftersom vi spelade mot tio man, men vi var ändå tvungna att slå ett väldigt bra lag" sa Big Sam till TalkSport.

Innan helgens fadäs så hade dock Chelsea gått obesegrade i 14 matcher och hållit nollan i 12 av dessa, så Mendys jobb har väl nog ändå varit fullt godkänt på sistone.

 

Källa: Mirror

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Chelsea senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Chelsea
Manchester United
Manchester United
Manchester City
Manchester United
Tottenham
Tottenham
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Bayern München
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen