post image

Bannern över Old Trafford ville göra allmänheten påmind om våldtäktsanklagelserna

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Den feministiska gruppen Level Up manifesterade ett budskap med en flygande banderroll över Old Trafford innan avspark igår. 

Ronaldos comeback var en sagolik stund för alla Manchester United-supportrar. Över 18 år efter sin första debut för klubben så gjorde han sin andra debut och comeback efter 12 år på vift i Real Madrid och Juventus. Ronaldo, som den historieskrivare han är, gjorde ingen besviken – två mål blev det i 4-1-segern mot Newcastle och det var en inledning som bådar gott för framtiden.

Men i samband med Ronaldos comeback så har nytt ljus fallit över de våldtäktsanklagelser som han fortfarande har hängde över sig. Och efter avspark på Old Trafford igår så flög ett flygplan med banderollen ”Believe Kathryn Mayorga” över arenan – ett initiativ från den feministiska gruppen Level Up, som ville göra världen påmind om händelsen som utspelade sig sommaren 2009, precis efter att han lämnat United för Real.

Det var i juni 2009 Kathryn Mayorga anmälde Ronaldo för en våldtäkt, som ska ha ägt rum på ett hotellrum i Las Vegas. Ronaldo fälldes aldrig för det påstådda brottet. Istället kom man överens om en förlikning där Mayorga fick omkring 3,5 miljoner svenska kronor för att aldrig tala offentligt om saken igen eller ta anklagelserna vidare. Ronaldos advokater har varit tydliga med att överenskommelsen inte på något sätt kan tas för ett erkännande. Och Ronaldo har konsekvent förnekat anklagelserna.

Men 2018 i en intervju med den tyska tidningen Der Spiegel så klev Mayorga ändå fram och berättade sin version för allmänheten. Hon menade att hon inte var psykiskt stabil när han skrev på den där förlikningen och hon har krävt Ronaldo på omkring 650 miljoner svenska kronor för psykiskt lidande. En summa som inte är utbetald i detta nu.

Bojan Djordjic pratade under Viasats sändning igår om sina dubbla känslor kring Ronaldos comeback - där han å ena sidan menade att en gudabenådad spelare återvänt till Old Trafford, men samtidigt manade till ansvar om att inte låta mäktiga män - som idoliseras för sina prestationer - komma undan med vad som helst.

Martin Åslund menade i sin tur att Ronaldo inte är dömd för något brott och därför inte ska betraktas som en förövare i detta fall.

Ronaldo har konsekvent förnekat anklagelserna.

 

Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen