post image

Athletic: Ingen Pogba från start

Skriven av: admin
Publicerad 2020-06-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt tindingen The Athletic så planerar Manchester United för en startelva utan Paul Pogba. 

På onsdag är Premier League äntligen tillbaka, då med matcherna Manchester City v Arsenal och Aston Villa v Sheffield United.
På fredag är det sedan dags för Manchester United att kliva in i spel då man ställs mot Tottenham på bortaplan.
Både Paul Pogba och Marcus Rashford är tillbaka från sina skador och många längtar efter att se ett mittfält med både Bruno Fernandes och Pogba ihop, men The Athletic menar på att Solskjaer skissar på ett startelva utan Pogba, eftersom han vill ha mer balans i laget mot Spurs.
Hur tycker ni Solskjaer ska mönstra United på fredag?

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

20 KOMMENTARER

  1. Så du menar att man ska köra lite ”strunta i hur det går bara Pogba får spela”-attityd? Förlorar man defensiven direkt och de smäller in två, vad gör fem byten för skillnad? Bättre att köra säkra kort som kan spela defensivt då vi har vår portugese magnifico på planen. Vi behövde en kreatör, och vi fick en i Bruno. Då är det bättre att köra en säker defensiv än att lalla runt med Pogba som inte alls har intresse att jobba på egen planhalva. De har ändå Son och Kane tillbaka, så att ha en ”äh vi kanske kan få det att fungera”-attityd är löjligt nu när vi faktiskt behöver säkra CL plats. Å ena sidan kan man ’testa’ Pogba, i fall det fungerar, å andra sidan förlorar man hundratals miljoner och Sancho blir Grealish ifall man inte når CL. Men whatever 🙂

   0
   0
   1. Kände att jag behövde utveckla det lite mer.
    United under OGS kör en mer kontringsfotboll än vad andra tränare gjort, vilket kan glömmas bort. Att länka två kreatörer på mitten hade varit sjukt roligt, men det går inte med kontrings fotboll. Pogba är suverän på vad han gör, men jag ser honom som en 6a (vilket han är). Som 6a måste du ha defensiva ’skills’, en Carrick typ. Du kan inte låta denna spelaren förlora sitt område i defensiven, men om han gör då finns det Fred/McTominay. Frågan blir då om motståndarlaget ser detta och utnyttjar det? Isåfall blir det en lång match för United. Eller säkrar man upp med två riktigt bra defensiva och kör kontringsfotbollen man övat och praktiserat på under säsongen? I Juve så låg Juve på och pressade mer än vad United gör i sitt spel, Pogba får en annan roll och kan spela ett annat spel i en klubb som pressar med hela laget. Jag säger inte att vi inte kan nå dit också, men det saknas lagdelar för den typ av press. Halva laget måste bytas ut, gå över till tiki taka fotboll och först då blir Pogba en spelare som kan användas ihop med en annan offensiv kreatör. Jag vill att dessa två ska fungera tillsammans, men verkligheten är att de förmodligen inte kommer spela mycket tillsammans pga taktiken United kör. Kan vi börja en press däremot, då kommer det bli riktigt underhållande fotboll med de båda.

    0
    0
     1. Blir en mindre grillfest med mina närmaste fotbollsreligiösa, men O’Learys är alltid ett säkert kort för en trevlig kväll! Jag vet att det inte kommer vara en direkt stämning värdig PL’s omstart utan publik, men ja. Jag längtar något oerhört mycket!

      0
      0
   2. Lejon: Nya regler pga Corona.
    Claes: Nej det är inte strunta i attityd/tänk jag har gällande att starta med honom. Jag tycker gott och väl vi kan köra Fred, Pogba och Fernandes som med finlir får igenom bollarna på mittfältet. Jag tror att just ett sånt mittfält kommer fungera klockrent mot Tottenham. De saknar finliret i mittfältet Tottenham och jag spelar hellre igenom dem än att hoppa in i närkamper med dem som McT hade gjort. Om du minns senaste matchen mot Tottenham så fick vi våra chanser genom två passar från mittfältet. Vi gjorde till och med mål med en långpass från Pogba-> Rashford. De är svaga i mittfältet och vi kommer vinna med ett snabbt och attackerande lag, inte defensivt. Högt tempo framåt med pass och löp om och om igen. Både korta och långa passar med högt tempo. Men det är bara vad jag tycker, jag är ingen tränare 🙂

    0
    0
    1. Hemma körde vi två defensiva m-f, Fred och McTominay i 2-1 vinsten eller minns jag fel?
     I 0-1 matchen så var Pogba vår kreatör men nu har vi Bruno så antingen chansar vi med att slänga in båda och låter Fred/McTominay vara den ensamma defensiva mittfältaren framför backlinjen (vilket kommer skapa chanser i djupled fram till Kane/Son), eller säkrar vi med två defensiva för att störa passningar fram till dem.
     Jag önskar Pogba hade varit mer Keane typ. En som arbetar stenhårt defensivt men kan leverera säkra lång pass framåt. Han besitter långpassen men som 6a måste du ha ett ’defensivt tänk’ också. Jag tycker Fred/McTominay borde vara de som startar. Fred avslutade de senare matcherna med att följa med upp i straffområdet (Bruno påpekade för honom att Scholes spelade så) och det resulterade i två mål.

     0
     0
 1. Då United spelar rätt försvarsstarkt spel med kontringar med Ole i rodret och Spursen har Mou som tränare och han är ju världsbäst på denna typ av spel. Så det kan bli ställningskrig just på mitten, då inget av lagen är överdrivet intresserade av att föra spelet. Misstagen kommer generera till målen.
  Om Kane är fullt frisk, så slutar matchen 2-2. Annars vinner vi med 1-2.

  0
  0
  1. Kan bli kryss ja, håller med dig där.
   Jag tror dock att United bör och kommer utnyttja sina styrkor när de har ett fullt fungerande trupp – och det är full fart framåt. Kontringar blir det nog, men det jag känt Ole vill göra är den där 90-tals fotbollen vi hade förr. Pass pass pass och framme vid mål. Långbollar eller kontringar ska vara dynamiskt. Men prioriteringen är att föra bollen med en anfallande agenda. Säger inte emot något du skrev Jensen, utan kastade ut lite tankar jag hade medans jag svarade dig.. 🙂 Jag tror på 1-2 eller 0-2 till och med, om vi är riktigt taggade. Galet taggad är jag i alla fall!!!

   0
   0
   1. Nu vågar jag inte riktigt hoppas på 0-2, då Tottenham fortfarande har också chansen att nå fjärdeplatsen.
    Det kommer bli krig ända till sista omgången vilket lag som fixar sista CL platsen. Skulle både City och Leicester tappa poäng i de 3-4 första matcherna, kan det bli en 8-9 lag som kämpar om platserna 2-4 i PL.
    Det enda laget som är 100% klart för CL nästa säsong är Liverpool. Sedan kanske City ens får spela i CL nästa säsong pga avstängningen dom fick av UEFA. Vi får väl se vad CAS tycker. Hur som helst, detta kommer bli en intressant juni och juli.

    0
    0
 2. Varför inte bara testa ny formation med dessa herrar? Typ en 442 diamant med Bruno som falsk 9a. Rashford och Martial på anfalls/kantposition. I grund och botten samma uppställning som vårat 451 idag. Problemet löst?

  0
  0
  1. Kanske denna kommentaren blir borttagen men om du vill lyssna mer på olika formationer som skulle kunna användas med spelarna på olika sätt, så här har du en som jag tycker är bra genomgående. /watch?v=AVD9f1_Povo&t=326s (Youtube)
   Mark levererar alltid.

   0
   0
  1. Lopa,
   Mou bänkade Pogba i hans sista match som United manager mot Liverpool.
   Så levererar inte Pogba, ska han bänkas. Precis som Bruno och alla andra spelare som inte levererar för dagen.

   0
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen