Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Villa Park med samma startelva för fjärde PL-matchen i rad, och trots en trög inledning så tog man i slutändan en solid 0-3-vinst efter mål av Bruno (straff), Greenwood och Pogba.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, Bruno, Rashford – Martial

United bänk: Romero, Bailly, Williams, Fred, McTominay, Pereira, Mata, James, Ighalo

Villa XI: Reina – Konsa, Hause, Mings, Taylor – El Ghazi, Luiz, McGinn, Trezeguet – Grealish – Samatta

Villa bänk: Nyland, Guilbert, Elmohamady, Nakamba, Hourihane, Lansbury, Jota, Vassilev, Davis

Domare: Jon Moss

Inför: Solskjaer valde att återigen köra samma elva, vilket innebar att man för första gången sen 2006 hade samma elva i fyra raka PL-matcher.

Första: Avsparken på Villa Park tog United hand om. Några särskilt klara lägen bjöd inte första kvarten på, även om spelet gick fram och tillbaka. United hade bollen men såg rätt trötta ut, och Villa pressade högt och hårt.

Matchens första bra läge tillföll Grealish i 18e minuten, men hans direktskott på ett inlägg flög högt över utan att störa De Gea. Precis efter vattenpausen så slarvade Pogba med boll och Trezeguet fick öppen gata ner i mitten, men hans placerade skott gick i stolpen och ut.

I 26e minuten försökte sig Bruno på en snurrfint in i straffområdet, men en försvarare gick in och Bruno råkade stämpla honom över benet, men föll också. Domare Moss pekade på straffpunkten, och VAR accepterade detta. Bruno stegade själv upp och sköt in 0-1. Väldigt svårbedömd straffsituation, i och med att Bruno stämplade motståndaren när han försökte göra en snurrfint.

Greenwood tvingade i 37e minuten fram en bra räddning av Reina när han bröt in centralt och skickade iväg ett lågt skott. Strax därpå blev Rashford omkullknuffad i straffområdet, men domare Moss valde att fria. Wan-Bissaka åkte i 40e minuten på matchens första gula då han missade bollen och träffade Samatta.

Bruno fick ett gyllene läge att utöka i 45e på Shaws korta inägg, men han nickade ohotat tätt över ribban. Matic fick strax därpå gult kort då han fällde Grealish. I den sista av fyra tilläggsminuter så kontrade United, Greenwood spelade bollen till Martial, som spelade tillbaka den, och mitt utanför straffområdet så bestämde sig Greenwood för att göra mål och smällde upp den i mål mellan Reina och stolpen, som den naturligaste saken i världen. 0-2!

Domare Moss blåste direkt efter av för pausvila, så United hade en solid ledning med sig i paus.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så Villa sparkade igång andra halvlek. Wan-Bissaka kom i 49e minuten väldigt nära att nicka in ett mål, men nicken slank tätt utanför. Villas första gula kom i 52a minuten då Konsa fick syna ostskivan efter att ha rivit ner Rashford för att stoppa en kontring.

Rashford hade en boll inne i 56e minuten, men Martial skymde Reina i offsideposition, och det dömdes korrekt bort. Pogba utökade dock två minuter senare, då Brunos hörna fann honom strax utanför straffområdet, och han skickade in ett skruvat skott förbi en täckande Greaslish som letade sig in nere vid stolpen, otagbart för Reina till 0-3.

Villa passade efter målet på att göra ett trippelbyte, där man tog av McGinn, Samatta och El-Ghazi för Nakamba, Davis och Hourihane. Martial kom strax därpå nära då han bröt sig loss till vänster i straffområdet och skickade bollen i undersidan av ribban och ut.

United tog ut Matic och Wan-Bissaka för Williams och McTominay i 66e, och Fred ersatte Bruno i 71a. United kontrollerade matchen väldigt klart och tog tillfället i akt att ta det hyfsat lugnt. I 78e kom ytterligare ett dubbelbyte från United, då Ighalo och James ersatte Martial och Greenwood.

Nakamba fick gult kort för att ha sprungit ner James i 81a. Hourihane fick minuten därpå ett läge efter en kontring, men Williams blockerade skottet bra till hörna. Luiz plockades av för Vassilev två minuter senare.

Fred fick gult kort i 87e efter att ha "fällt" Grealish, väldigt märkligt kort. Båda lagen hade varsinn bra period sista kvarten, men ingen av målvakterna behövde förta sig. När domare Moss till slut blåste av tillställningen så stod United som klara vinnare med 0-3.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Mestadels bara sysslolös.

Wan-Bissaka: 3 - Okej match, nära att bli målskytt när han nickade tätt utanför.

Lindelöf: 3 - Gjorde det han skulle stabilt, Villa hade inte mycket offensivt.

Maguire: 3 - Se Lindelöf.

Shaw: 4 - Pigg offensivt och samarbetade bra med Rashford.

Matic: 3 - Såg väldigt trött ut i första halvlek, och var steget efter. Spelade upp sig senare, men bör nog vilas mot Soton.

Pogba: 4 - Inledde lite trögt men spelade upp sig och dirigerade matchen. Krönte det hela med ett mål.

Greenwood: 4 - Stod för en fin insats och gjorde ett bra mål. Grym avslutare.

Bruno: 4 - Spelmässigt var det inte hans bästa match (inledningen var trög), men han fixade och satte en (tveksam) straff, assisterade Pogbas mål, hade en nick tätt över och borde haft en assist när Martial prickade ribban.

Rashford: 3 - Överlag en solid insats efter en sådär inledning, slog en del fina passningar, bl.a. inlägget som AWB nickade tätt utanför.

Martial: 4 - Bra insats, störde Villas försvar. Gjorde det bra spelmässigt för att assistera Greenwoods mål. Hade otur som klev av mållös, ribbskottet förtjänade ett bättre öde.

McTominay: 3 - Okej inhopp.

Williams: 3 - Okej inhopp.

Fred: 3 - Okej inhopp.

Ighalo: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

James: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 - Laget han ställde ut såg trögt ut till en början, men redde ut det hela och tog en solid vinst. Bytena var okej.

Summering: Efter en rätt trög inledning där man hade en hel del problem på mittfältet, så vände hal matchbilden efter den tveksamma straffen som Bruno förvaltade på bästa sätt. Luften gick ur Villa och United blev bekvämare. När Greenwood precis före pausvilan tryckte in Uniteds andra mål för dagen så kändes det hela tämligen avgjort.

I andra halvlek så lyckades inte Villa höja sig, utan Pogba kunde sätta spiken i matchkistan, och resten var, trots att Villa hade en kort bra period där nånstans, en transportsträcka. I överlag var det ingen fantastisk match, men en solid insats där man utnyttjade sina chanser.

I och med resultatet ligger man nu 5a med fyra omgångar kvar; man har 2p upp till tredjeplacerade Chelsea, 1p till fjärdeplacerade Leicester, och hela sex poäng ner till Wolves på sjätteplatsen.

Härnäst så väntar Southampton hemma på Old Trafford, vilka ligger fastspikade mitt i tabellen och kryssade borta mot Everton idag.