post image

Alexis Sanchez om varför det blev United istället för City

Skriven av: admin
Publicerad 2023-03-25
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Alexis Sanchez pratar om beslutet att gå till Manchester United, istället för till City som det var tänkt. 

Alexis Sanchez såg ut att vara på god väg mot Manchester City när Manchester United plötsligt dök upp och kapade värvningen i januarifönstret 2018. Sanchez – som hade varit glödhet i Arsenal – hittade dock aldrig rätt i United och kan väl i backspegeln sägas vara en av Uniteds kanske sämsta värvningar i modern tid.

Året efter lånades han ut till Inter och flyttade sedan dit permanent sommaren 2020 för att sedan gå vidare till Marseille 2022. I en intervju TVN öppnar han nu upp om tiden i Manchester United:

"Jag var på väg att gå till City. Jag pratade med Guardiola varje dag. Han gratulerade mig på min födelsedag. Han var som min pappa. Han var min far i Barcelona och också när han var i City. Vi pratade varje dag och han skickade meddelanden till mig. Allt var redo och en av deras spelare skulle gå till Arsenal (i motsatt riktning, som en del av affären)."

"Men sedan sa Wenger till mig att jag inte kunde lämna eftersom deras spelare inte ville komma och de hade ingen annan att erbjuda. Plötsligt ringde telefonen och Mourinho sa: "Alexis, vi har nr 7 ledig till dig här." Det handlade inte om pengar, så alla vet det. Det var samma med United som med City. Han sa till mig "vi har nr 7 till dig, vi spelar i Champions League och vi kommer ge allt." Jag ville lämna i den stunden, men jag hade ju Guardiolas ord."

"Men jag sa till mig själv "en chilensk fotbollsspelare i Manchester United, det hade inte hänt förut. Med nr 7 som burits av Cantona, Beckham, Ronaldo och nu skulle en chilenare bära tröjan - det var en dröm,. Jag ångrar inte att jag gick till United. Saker händer av en anledning. Men visst hade jag velat gå till City. Vi skulle ha vunnit Champions League vid det här laget. Jag hade gjort något i finalen."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen