post image

Aguero lockad av att slå rekord i Premier League. Kan bli kvar i England

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-06
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Enligt tidningen The London Evening Standard så kan Sergio Aguero bli kvar i England för att jobba sig upp på listan över Premier Leagues bästa målskyttar genom tiderna. 

Aguero kommer att lämna Manchester City efter tio framgångsrika år i klubb, då hans kontrakt går ut i sommar. Men vi vet ännu inte vilken som blir hans nya klubbadress. Han har sedan årsskiftet kunnat föra samtal med klubbar i utlandet och Barcelona har ryktats vara den mest troliga destinationen. Men även Juventus och Paris Saint-Germain har nämnts som potentiella klubbadresser för argentinaren.

Enligt en rapport i Evening Standard så menar dock källor nära spelaren att han är frestad av att bli kvar i England – där han uppges trivas väldigt bra – och ta sikte på nya personliga rekord. Aguero har gjort 287 mål för Manchester City, varav 181 i ligaspelet och han ligger just nu på fjärdeplats över ligans bästa målgörare genom tiderna.

Skulle han stanna kvar i England så har han goda chanser att jobba sig uppåt på den listan. Att ta förstaplatsen är nog antagligen ett för högt mål. Den innehas fortfarande av Alan Shearer som ligger på 260 mål. Men Aguero är i detta nu endast sex mål ifrån Andy Cole, som har 187 mål. Och även Wayne Rooney, som ligger på andraplats med sina 208 mål, är inom räckhåll.

Skulle Aguero stanna i England så är egentligen Chelsea det enda rimliga alternativet. Han förväntas kräva en lön på omkring £250 000 i veckan och Chelsea och Manchester United är de enda klubbarna som kan hantera den lönekostnaden. Och med tanke på sina tio år i Manchester City får det ses som föga troligt att han skulle välja att gå till Manchester United.

 

Källa: Evening Standard

Bild: Bildbyrån

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Tottenham
Real Madrid
Tottenham
Chelsea
Borussia Dortmund
Chelsea
Manchester United
Chelsea
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen