Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United avancerade till kvartsfinal i Europa League efter seger 1-0 borta mot AC Milan på San Siro.

United XI: Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – McTominay, Fred – James, Bruno, Rashford – Greenwood

United bänk: De Gea, Grant, Tuanzebe, Williams, Telles, Matic, Pogba, van de Beek, Diallo

Milan XI: G.Donnarumma (c) – Kalulu, Kjaer, Tomori, Hernandez – Meite, Kessie – Saelemaekers, Calhanoglu, Krunic – Castillejo

Milan bänk: A.Donnarumma, Tatarusanu, Bennacer, Dalot, Tonin, Tonali, Gabbia, Diaz, Ibrahimovic

Domare: Felix Brych

Inför: Från första mötet mot Milan så gjorde Solskjaer fyra ändringar (dock samma elva som slog West Ham med 1-0): Bailly, Telles, Matic och Martial fick lämna plats för Lindelöf, Shaw, Fred och Rashford. Glädjande för United var att Pogba och van de Beek var tillbaka på bänken efter skadefrånvaro. Även De Gea var tillbaka efter lite ledighet.

Även Pioli gjorde fyra ändringar: Calabria, Dalot, Diaz och Leão gjorde plats för Kalulu, Hernandez, Calhanoglu och Castillejo. Både Hernandez och Calhanoglu återvände efter skada, och på bänken var även Bennacer och Ibrahimovic tillbaka efter skadefrånvaro.

Första: Det första mötet lagen emellan slutade som bekant 1-1, så förutsättningarna för Uniteds del var rätt okomplicerade nere i Milano. United spelade för dagen i sitt zebrakit, och tog hand om avsparken.

United inledde något piggare och hade mer i anfallsväg, men man skapade inget skarpt första kvarten. Ett avslut ur hyfsat läge som Bruno skickade högt över var det närmaste man kom. I 21a minuten så ville James ha straff då Tomori kom in från sidan och fällde honom i straffområdet, men varken domaren eller VAR tyckte att det var något. På repriserna syntes visserligen att Tomori fick en touch på bollen, men med tanke på hur han gick igenom James för att göra det var suspekt.

Efter att United sett piggare ut första kvarten så började Milan att komma in i det mer efteråt, och matchbilden jämnade ut sig. Båda lagen såg dock högst oskarpa ut framåt. Milan började t.o.m. ta över lite efter halvtimmen spelad, och stundtals hade de gott om ytor också, även om Uniteds mittbackar fick undan det mesta.

Saelemaekers fick iväg ett bra lågt studsskott i 41a minuten som Henderson tippade åt sidan till hörna. Hörnan resulterade bara i inspark. I 45e minuten kontrade Milan och Krunic fick chansen att skjuta en halvvolley mitt i straffområdet, men fick dålig träff och bollen gick utanför. Strax därpå blåste domare Brych av för pausvila.

Andra: Till andra halvlek så kom Pogba in för Rashford, och Milan sparkade igång matchen igen. United tog omgående ledningen efter att Bruno lobbat bollen över plan till Wan-Bissaka vid straffområdets utkant, denne spelade in den till James som gick för skott, och bollen gick som en flipperkula lite innan Fred vann bollen av Meite och petade den till Pogba som från nära håll väntade ut en täckande Kessie och flippade upp 0-1 förbi G.Donnarumma. Exakt vad United behövde!

Inom bara ett par minuter så hade båda lagen fått iväg varsitt lågt skott, via Saelemaekers och Greenwood, som respektive målvakt parerat utan större besvär. I 65e minuten kom matchens första gula då Kalulu lekte ryggsäck på Pogba... i samma veva blev han utbytt för Dalot. Castillejo fick också kliva av, för Ibrahimovic.

Milan viftade efter straff i 69e, men oklart varför då Lindelöf blockerade ett inspel med benen. Milan vaknade dock till av bytena. Henderson fick enhandsrädda en nick av Ibrahimovic i 74e minuten, som Shaw sen kunde rensa till hörna.

Dalot åkte på gulrt kort i 77e, och United fick en frispark mitt på offensiva planhalva, vilken Bruno skickade mot mål utan att störa G.Donnarumma med. Strax därpå fick keepern skopa upp ett skott ur usel vinkel av McTominay. Kjär fick gult i 85e då han smällde till Fred över låret med handen.

Pogba kom nära strax därpå då han nådde högst på James inlägg, men bollen gick tätt över och landade på nättaket. Efter att fjärdedomaren tillkännagivit 5 tilläggsminuter så fick Milan ett läge som Henderson räddade bra, innan Shaw drog på sig ett gult kort. På frisparken som följde så var en Milanspelare nära att få ett bra läge vid bortre men slarvade med nedtagningen så bollen rann ut till inspark.

Hernandez fick gult för en tackling på McTominay. När domare Brych blåste av matchen så hade United klarat biffen, om än med små marginaler.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Henderson: 4 - Stod för ett par bra räddningar och hans kontroll över straffområdet tar bort press från backlinjen.

Wan-Bissaka: 3 - Precis vad man väntade sig av Wan-Bissaka - stängde till bakåt, hade inte mycket att komma med framåt.

Lindelöf: 5 - Bäst i United idag och var solid i alla sina ingripanden. Verkar trivas bättre med Henderson i målet än med De Gea.

Maguire: 4 - Bra insats i försvaret, även om Lindelöf överglänste honom idag. Ser mer komfortabel ut med en målvakt som faktiskt kommer ut, vilket gör att hans brist på snabbhet inte avslöjas lika hårt.

Shaw: 3 - Inte riktigt lika skarp som han varit på sistone, och såg ut att tappa mot slutet, men en stabil insats.

Fred: 3 - Första halvlek var i ärlighetens namn inget vidare, men han höjde sig rejält i andra halvlek och låg bakom målet när han tog bollen av Meite. Framförallt passningsspelet var klart bättre i andra.

McTominay: 3 - Stod, precis som Fred, för en svag första halvlek men höjde sig i andra.

James: 2 - Hotade en del, och jobbade hårt, men tog fel beslut nästan varenda situation han hade bollen i. Tog sig förbi sin gubbe flera gånger utan att kunna producera något från det.

Bruno: 2 - Var direkt svagt i första, men höjde sig lite när Pogba kom in. Såg knappt ut att orka pressa stundtals däremot.

Rashford: 1 - Borde inte ha startat. Såg extremt hämmad ut av de skador han dras med. Behöver vila för att undvika långsiktiga problem.

Greenwood: 2 - Hade det väldigt svårt längst fram och var mest bara osynlig. Men det finns inga alternativ just nu. Skulle behöva ta sig in i boxen mer.

Pogba: 5 - Kom in och ändrade matchbilden fullständigt. Ett tidigt mål, och sen erbjöd han något som resten av mittfältet inte kunde.

Solskjaer: 4 - Träffade rätt med chansningen att sätta in Pogba i paus, och man tog sig vidare. Men han måste våga ta beslutet att vila Rashford, oavsett om denne vill det eller ej.

Summering: United var piskade att göra mål i det här mötet, efter 1-1 hemma, och det syntes från start då man kom ut och såg pigga ut. Däremot syntes det också att man har det lite klent med alternativ framåt, så särskilt mycket skapades inte inledningsvis. Man hade ett övertag i nån kvart innan Milan spelade sig in, och Milan hade ett övertag en period i första de också.

Däremot var det mållöst i paus, och Solskjaer gjorde en ändring då han tog ut Rashford för Pogba. Det bytet visade sig slå väl ut då Pogba omgående gjorde vad som visade sig bli matchens enda mål, och han låg bakom väldigt mycket för United i andra halvlek. När Pogba kom in så höjde sig dessutom Fred och McTominay eftersom den kreativa pressen fördelades lite.

Milan pressade desperat efter mål, men lyckades inte skapa särskilt mycket då Uniteds försvar tog hand om det mesta och Henderson om det lilla som slank igenom. När slutsignalen ljöd hade United gjort precis vad som krävdes för att avancera till kvartsfinal i EL.

Härnäst för United så väntar en bortamatch mot Leicester i FA-cupens kvartsfinal på söndag.