post image

Newcastle United vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-06
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Steve Bruce fick, på sitt 23e försök som tränare, äntligen vinna mot Manchester United, som stod för ett rejält lågvattenmärke...

United XI: De Gea - Dalot, Tuanzebe, Maguire, Young (c) - Fred, McTominay - Pereira, Mata, James - Rashford

United bänk: Romero, Rojo, Williams, Matic, Gomes, Chong, Greenwood

Newcastle XI: Dubravka - Yedlin, Schär, Lascelles (c), Clark, Willems - Almirón, M.Longstaff, S.Longstaff, Saint-Maxim - Joelinton

Newcastle bänk: Darlow, Krafth, Dummett, Shelvey, Atsu, Gayle, Carroll

Domare: Mike Dean

Inför: Solskjaer gjorde sex ändringar från AZ-matchen. Young, Maguire, Tuanzebe, McTominay, Pereira och Rashford äntrade startelvan. Williams, Matic, Gomes och Greenwood hamnade på bänken. Shaw, Martial, Pogba, Wan-Bissaka och Jones var fortsatt frånvarande, och till den listan lades både Lindelöf och Lingard som drog på sig skador mot AZ.

Första: Hemmalaget tog avsparken på St James Park, och var de som började bäst. Redan i 3e minuten fick Fred gult kort för att ha "fällt" Almirón bakifrån (var nog betydligt mer filmning än fällning). Yedlin fick matchens andra gula kort efter kvarten spelad då han kapade McTominay. Spelmässigt var det segt i inledningen. I 28e minuten tjongade M.Longstaff iväg ett skott som gick i ovansidan av ribban och ut. På en hörna strax därpå så nickade Schär precis över. I 30e minuten åkte McTominay på gult för en stämpling på S.Longstaff - dobbarna före rakt på vaden. Han fick vara glad att kortet inte var rött, men VAR ansåg iallafall att det inte var ett klart och tydligt misstag så domare Deans beslut stod sig. I 39e minuten tog sig Almirón in bakom backlinjen och kom nästan fri med De Gea, men hans avslutsförsök blockerades av Maguire. I 41a minuten kom Uniteds första skott på mål på drygt två och en halv timmes fotboll när Pereira skickade ett ofarligt skott rakt på Dubravka. Maguire kom nära med en nick på hörna i 45e minuten, men den gick tätt utanför bortre stolpen. När domare Dean blåste av för pausvila var det en plågsamt trög och slarvig första halvlek som var till ända. Newcastle hade sett ut som det bättre laget. United såg ut som om elva individer blev ett kollektiv om åtta.

Andra: Inga byten gjorde i paus så United sparkade igång andra halvlek, och det första som hände var att Schär fick gult kort, oklart om det var för att han stoppade bollen med handen eller för att han sparkade bort bollen efter avblåsningen. I 55e minuten kom matchens första byte, och det var såklart Newcastle som gjorde det. Joelinton plockades av för Carroll. I 58e minuten skickade Pereira in ett skruvat inlägg som James precis missade att språngnicka. McTominay fick strax därpå vara glad att han inte fick sitt andra gula när han tog ner en boll med överarmen. En skadad Dalot klev av för Rojo, som klev in som mittback och puttade ut Tuanzebe till höger. I 65e minuten kontrade Newcastle och Almirón föll när han försökte ta sig förbi Rojo - domare Dean valde att varna Almirón för filmning. Minuten därpå plockades Mata av för Greenwood. I 71a var Rashford nära på James inlägg, men Schär kom precis före och fick en fot på bollen til lhörna. Minuten därpå sprack målnollan då Newcastle kontrade, Saint-Maxim spelade ut den till Willems som dribblade bort James och Fred och spelade den snett inåt och bakåt till M.Longsatt som drog till en låg missil som borrade sig in till 1-0. I 77e minuten skickade S.Longstaff ett lågt skott mot mål som De Gea kunde greppa. Willems blev sittande minuten därpå, och Rojo fick gult kort för nånting. Saint-Maxim fick lämna plats för Atsu i 83e. I 85e fick Greenwood iväg en lös nick på Youngs inlägg, vilken Dubravka klistrade enkelt. Minuten därpå klev Young av för Chong. Kaptensbindeln fick Rojo ta över. I 90e byttes Almirón ut för Krafth. I 94e minuten fick United en frispark och McTominay blev liggande efter att ha fått Carrolls armbåge mot ögat, men det blev ingenting av det (han sprang typ in i Carrolls armbåge). Strax därpå blåste domare Dean av ett rejält lågvattenmärke för United. Steve Bruces första vinst som manager mot United... på 23e försöket.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 2 - Såg inte övertygande ut vid Newcastles mål.

Dalot: 1 - Övertygade inte i någon riktning innan han klev av skadad (Jones 2.0).

Tuanzebe: 3 - Solid insats som mittback, inte riktigt lika bra som högerback.

Maguire: 3 - Gjorde det okej. Uniteds bästa playmaker i Pogbas frånvaro.

Young: 1 - Bollarna spridde han ut från Irland till Cathay.

Fred: 0 - Näe. Tyvärr. Att välja mellan Fred och Matic nu är verkligen pest eller kolera. Vi kanske kan testa Romero som mittfältare... Shades of Bebe här.

McTominay: 2 - Kämpade på och såg väl iallafall inte helt värdelös ut.

Pereira: 1 - Lågbudgetvariant av Cleverley. Inte bra på nånting, hans enda räddning är att han inte är klappusel på nånting heller. Skicka honom till spanska andraligan, det är hans nivå. Var den som ställde Willems onside vid kontringen som ledde till målet.

Mata: 0 - Avgå alla. Märktes knappt av och slog bara bakåtpassningar. Trodde han blivit utbytt i paus innan han byttes ut, det var första gången han märktes i andra halvlek.

James: 2 - Sprang mycket men i den här kaotiskt dåliga offensiven så fick han ingenting att jobba med.

Rashford: 1 - Isolerad men också fullständigt "off" uppe på topp.

Rojo: 2 - Såg inte stabil ut men klantade sig inte för mycket heller.

Greenwood: 3 - Positivt inhopp.

Chong: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 0 - Inte oroad över bortaformen, nähä. Stryk borta av Steve Bruces ängagäng, en Bruce som inte vunnit på 22 matcher mot United. Noooooope.

Summering: United stod för en pinsamt trög, oorganiserad, kaotisk, mesig, löjlig, tragisk, deprimerande skitinsats mot ett Newcastle som knappt var bättre men hade lite struktur. Med Pogba och Martial på skadelistan så lyser Solskjaers taktiska kunskaper fram, och man ser klart och tydligt varför Cardiff åkte ur.

Laget saknar fullständigt taktisk struktur, särskilt framåt. I valet att behöva se Mata eller Lingard, Matic eller Fred... pest eller kolera får en konkret innebörd.

Men är spelarna verkligen så dåliga? Nej, det är de inte. Newcastle har inte elva världsklasspelare. Det har inte heller Bournemouth eller Brighton, eller för den delen Burnley elelr Sheffield, men de klarar ändå av att spela vettigt strukturerad fotboll.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, och frågan är väl vad som händer under det. Tyvärr är det nog så att även om Solskjaer skulle få sparken skulle exakt ingenting förändras då det inte finns någon seriös ambition att tillsätta en sportchef. Förruttnelsen är totalt från tränarbänken upp till ägarna. Sportchefsituationen är på samma nivå som Mike Ashley och försäljande av Newcastle... när fansen blir missnöjda kommer ryktena, och sen händer ingenting. Vi har ett par år av rejäl ökenvandring framför oss...

Nästa match är dessutom hemma mot Liverpool den 20e, och risken är överhängande att vi där blir totalt tilltvålade och finner oss vara 18 poäng efter Pool (just nu är det 15 poäng...).

Det är dock absolut ingen som helst underhållning att se United spela för tillfället, om man inte är lagd åt det sadomasochistiska hållet, förstås. Detta är t.o.m. värre än under Moyes eller van Gaal, för då fanns iallafall en plan, hur seg och ineffektiv den än var.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

26 KOMMENTARER

  1. Hörru: ”Fuck Mourinho och company, han kan inget om fotboll. Vi vet en kille som kan fotboll. Han heter Ole” – Woodward. Vem??? ”Ole Ole för fan”-Woodward igen. ”Hallååå, jag är bossen här. Jag skiter i Mourinho och jag ska bygga för framtiden. Vi ska ha roligt i vår klubb. Mitt koncept är: Ha jätteskoj, ha kanelbullar i träningar, endast brittiska spelare för resten av världen kan inte lira, och vi ska alltid ha SAF-spöket”-Ole.
    O my good bebisen är så pinsam, han vet inte vad han gör vid sidlinjen. Han gestikulerar med händerna men han gör det bara för att det ska synas att det är något, för annars han har ingen aning om vad han gör. Jag vill gå och gömma mig under soffbordet, så mycket skäms jag när han dyker upp på min TV. Så barnslig och pinsam. Var fan är du någonstans Mourinho? Alla idioterna runt klubben inklusive en del supportar är så skyldiga dig en ursäkt. Pajas klubb, pajas coach, passar perfekt ihop.

    12
    11
  2. Hörru: ”Fu… Mourinho och company, han kan inget om fotboll. Vi vet en kille som kan fotboll. Han heter Ole” – Woodward. Vem??? ”Ole Ole för fa…”-Woodward igen. ”Hallååå, jag är bossen här. Jag skiter i Mourinho och jag ska bygga för framtiden. Vi ska ha roligt i vår klubb. Mitt koncept är: Ha jätteskoj, ha kanelbullar i träningar, endast brittiska spelare för resten av världen kan inte lira, och vi ska alltid ha SAF-spöket”-Ole.
    O my good bebisen är så pinsam, han vet inte vad han gör vid sidlinjen. Han gestikulerar med händerna men han gör det bara för att det ska synas att det är något, för annars han har ingen aning om vad han gör. Jag vill gå och gömma mig under soffbordet, så mycket skäms jag när han dyker upp på min TV. Så barnslig och pinsam. Var fan är du någonstans Mourinho? Alla idioterna runt klubben inklusive en del supportar är så skyldiga dig en ursäkt. Pajas klubb, pajas coach, passar perfekt ihop.

    7
    4
  3. Vi blev lurade, vi blev helt lurade. Woodward o CO blåste oss. Ole med sin charm o sitt leende fick oss o glömma allt medan Mourinho alltid hade en dyster ilsken blick. Nu vet man varför Mourinho var såpass missnöjd, jisses. Bara Ole kan le när Woodward o CO sätter på honom dagligen. Ole är inte den bästa tränaren men jisses va blåst han blev av styrelsen. 3 värvningar har vi gjort, i en trupp som redan var SVAG. Vi förlorade massa spelare, dom kanske inte var bäst, men dom var fan mycket bättre än det vi har nu. Jag saknar verkligen Fellaini, Herrera och Lukaku. Fyfan säger jag bara, det ser läskigt ut just nu, vi ser mycket värre ut än AC Milan. Vi behöver en otrolig investering på kanske 500 miljoner euro utan överdrift, vi behöver i princip värva en helt ny elva. För så fort någon ”nyckelspelare” blir skadad så är spelarna som finns tillgängliga extremt dåliga. Vi möter Liverpool nästa, det är en given förlust där vi kommer bli förnedrade garanterat. Det finns inget som tyder på någon slags förändring eller förbättring, vi går ut likadant inför varje match. Ole måste bara bort nu omedelbart för värre än så här kan de inte bli. 2-3 förluster till så är vi i bottenstrid 🙂 #olesatthewheel #olefuckingout #avgå

    15
    0
  4. Inte min kommentar men det vettigaste jag läst:
    Allt vi hör just nu är att om ”tre år” så kommer det bli bättre. Lampard och Rodgers har varit kortare tid på sina tränarpositioner samt varit mer begränsade än OGS. Ändå har de både redan implementerat och satt en befintlig spelide långt mycket bättre och tydligare. Varför ska OGS få fler fönster att handla i, när han inte har visat något med det spelarmaterial han har att tillgå. Varken spelmässigt, resultatmässig eller rent spelarmässigt, varken enskilt eller kollektivt. Det enda man kan se tydligt är att vi tagit ytterligare steg bakåt.

    15
    0
  5. Fattar inte att Maguire får en trea när han ligger bakom förlusten. Nickar inte mål på friläget. Gör sig så liten som möjligt vid deras mål och står kvar trots han kan gå fram fem meter på spelaren innan skottet kommer för att skära ytterligare vinklar.

    2
    1
  6. Kan inte förstå att folk skriker efter Mourinho nu när OGS verkar vara fel man. Alltså kommer ni ens ihåg Morinhos senaste coaching och uppställning i start elva? 5 manna back linje borta mot bottenlag med MCTOMMINAY som CB . Detta var bara en av många många konstiga coachingar.

    4
    5
    1. Ja, att ropa efter Mourinho igen är svårförståeligt för mig, han serverade trots allt upp en hel del äkta kattskit, och det var påväg utför i 190 när han fick kicken. Han var inte rätt man för United, oavsett hur kasst det går för Ole nu.

      5
      5
    2. Kjellb,
      Den stora skillnaden mellan Oles och Josés konstiga coachningar är väl främst att Josés faktiskt innehöll en klar spelidé som vann matcher och titlar till skillnad från norrmanmens .
      Det tror jag kan vara en god anledning till att folk skriker efter José nu igen.

      5
      2
        1. Bara för att man inte tycker att José, med hans 3rd season syndrome och giftiga personlighet, borde komma tillbaka, så ”accepterar man hur Ole sköter klubben”, eller vadå? Ingen av dem är rätt man. Inte van Gaal heller, om det nu behöver sägas.

          0
          4
  7. Vad Gary Neville säger här summerar verkligen allt! Det är precis såhär det ligger till. Bara svälja och inse att vi är på rätt köl men har en lång väg att vandra och resultaten kommer vara knackiga. Utöver en s.k re built har vi 10 man på skadelistan om vi nu skall försvara oss lite grann. Det är en misskött klubb under flera år som nu skall rätas upp och man har valt Ole´ som coach men han måste ju få verktygen därefter och dom får man ju inte på beställning.
    https://www.skysports.com/football/news/11667/11829620/gary-neville-manchester-united-board-responsible-for-poor-form

    3
    8
    1. ManU4ever: ”På rätt köl”…. Det var det största skitsnacket jag någonsin hört. Ole kommer köra ner den här klubben så långt ner i skiten att han till slut får sparken. Det kommer att ske och jag är 100% säker på det. Varför? För Ole är ingen tränare, och väldigt snart kommer samtliga att inse det. Skiter fullständigt i hur dåligt lag han har just nu. Han själv som valt det – och då ska han fan också få med sig någorlunda resultat – inte SKITRESULTAT. Jävla lallar-tränarae som kan dra åt helvete.

      6
      3
      1. Jag säger vad som sker både positivt och negativt inte vad jag tror, det är den stora skillnaden mellan dig och mig. Att tro saker betyder inte att så sker för du vet ju ingenting. Vad är rätt köl för dig??? Sparka Solskjaer sen är allt frid och fröjd??? Skall du trolla också, så att vi får tillbaka 10 skadade spelare till nästa omgång? Värva spelare innan transferfönstret öppnar??? Rätt köl för mig är att man värvar med eftertanke och att man har en plan för det. Sen att resultaten inte kommer finns det fler anledningar att ta upp. 10 man på skadelistan, truppen är för tunn, fler spelare är inte tillräckligt bra. Jag tänker inte döma Solskjaer efter det, dock gör jag gärna det när han har ett bättre spelarmaterial att jobba med. Det han nu tagit åt sig är en trupp som måste byggas om helt och hållet ifrån grunden, en lag som missköts under flera år av dåliga beslut ifrån Toppskiktet. Jag brukar säga det, ingen Guardiola med framgångar utan bra trupp eller uppbackning av bra spelare. Inget United har förnärvarande!

        2
        6
  8. Jag kan ta en förlust mot newcastle alla dagar i veckan, under förutsättning att vi kör på spelidén vi hade under försäsongen.
    Men när vi desperat ska köra på rutin för att få en 3 poängare och det ser ut som en riktig bajsmacka så är det något jag inte kan svälja.
    Titta på chelsea, Brighton, etc.
    De kör sin fotboll och spelar ungdomar och förtjänar fler poäng än de har. Vi förtjänar 0 p av dem vi har.

    3
    0
  9. Ole är inte rätt man för jobbet han är inte bra nog inte något konstigt med det ! förutom att han blev anstäld utan CV luktar politik lång väg här , byte av maneger JA men får dom någon som har CV nog för jobbet när man har en rutten styrelse ! det är frågan .
    Vi kommer nog snart ligga på ner flytning om den här lekstugan får hållas och vilka sk stor spelare och talanger vill till oss när vi har den positionen precis ovan nedflyttning och med en Ole som tog Cardiff till en lägre division samt en smutsig och okunnig styrelse NEJ det krävs jävligt mycket nu från tillträd manegers klara året ut en gång (topp 7) och sen ha en väl formulerad och bra plan för framtiden med , en bra plan för hur man skall ta sig tillbaks till toppen och en ur rensningen ur befintlig trupp och inköp av nya ! för det är inte fler än tio man ur den närmare 30 manna trupp som kan ha en fortsatt framtid i klubben efter detta .

    3
    2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen