post image

12 dagar kvar att trigga klausulen

Skriven av: admin
Publicerad 2020-06-03
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United, Liverpool, Chelsea och andra intresserade klubbar har bara 12 dagar på sig att trigga Timo Werners utköpsklausul. 

United har bevakat Timo Werner inför fönstret och man tros inte helt ha uteslutit en anfallsvärvning i sommar – även om det akuta behovet minskat i och med förlängningen av Ighalos lån och prio framförallt ligger på andra positioner.
Tysken är en av världens absolut bästa på sin position och har denna säsong gjort 32 mål vara 25 på 29 Bundesliga-matcher, för RB Leipzig. Men trots Unitedlänkarna så är hans absolut mest troliga destination (tyvärr) Liverpool. Sky Sports rapporterar dock att Liverpool i den rådande ekonomiska situationen inte går med på att betala hans utköpsklausul på £49 miljoner.
£49 miljoner för en 24-årig toppanfallare – som under en längre tid bevisat sig på hög nivå, hade innan pandemin setts som ett kap och måste väl även just nu ses som en låg summa – även om vi inte riktigt vet hur transferlandskapet kommer se ut när fönstret öppnar. Men utköpsklausulen måste triggas innan den 15:e juni, därefter försvinner den ur kontraktet.
Enligt Sky så var indikationerna tidigare att Leipzig kunde tänka sig att sälja spelaren för en lägre summa efter att klausulen försvunnit, men det faktum att PSG valde att nytta sin option och köpa Mauro Icardi för £51 miljoner av Inter har nu ändrat förutsättningarna, skriver Sky.
Werner är både yngre och sannolikt en hetare anfallare än Icardi och om Inter lyckas få den summan för argentinaren så kommer Leipzig inte nöja sig med mindre för Werner, menar Sky.
Werner tros som sagt ha siktet inställt på Liverpool. Men om Liverpool inte kan möta prislappen och Werner är öppen för alternativ så kanske någon annan klubb med starkare ekonomi slinker in och kapar övergången..

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

5 KOMMENTARER

  1. Roy,
   Varför skulle det vara bättre om Werner går till Chelsea än till Liverpool?
   Liverpools lag är och kommer vara bättre än vårt även utan Werner. Även Chelsea kommer vara bättre lag än vårt med Werner i laget. Med Sancho i laget närmar vi oss topp 4 förstås. Men det räcker inte.

   0
   0
   1. Jensan, jasså? Du som är så kunnig och vet precis vad vi behöver för att nå topp 4, berätta gärna vad klubben ska göra.
    Topp 4 lag är vi redan och mycket bättre än så om vi spelar som vi gjort dom sista två månaderna. Vart Werner går spelar ingen roll då vi inte är i behov av en sån spelare. Vi behöver förstärkning på höger ytter och möjligtvis en mittback för att kunna utmana om titeln. Du är kanske bara rädd för att vi börjar närma oss ditt favoritlag Liverfool, som för övrigt har varit ett lag som utmanat dom senaste tre åren, innan dess var dom skit. Innan du kommer hit och tokhyllar andra rivaler kolla fakta först. Du kan inte läsa allt som står här och tro på allt ordagrant. Du säger att du är en gammal man, du borde förstå det här redan..

    0
    0
    1. Klart United närmar dig Liverpool med Fernandes i laget.
     Klart United närmar sig Liverpool med Sancho i laget.
     Klart United närmar sig Liverpool med bättre mittback än Lindelöf och bättre vänsterytter än Shaw i laget.
     Detta är vi 100% överens om. Troligen måste Ole petas ett par snäpp och anställa både en mer kompetent manager ansvarar för laget och träningarna och sedan även en sportchef som ansvarar för truppen och värvningarna.
     Men konkurrenterna om 3-4 platserna förstärker också sina lag, vilket underlättar inte direkt för United att nå CL.
     Du tittar blint på Liverpool och City och missar vad lagen likvärdiga United gör.
     Jag försöker se ”the big picture”. Tyvärr kan jag inte de United utmana varken Liverpool eller City de närmaste åren.
     Men du ser förstås allt annorlunda än jag.

     0
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen